Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Familjeliv

Relationer

2013-05-10 14:40 #0 av: JohannaEkroth

Enligt önskemål från en medlem så startar jag en tråd om relationer där man kan berätta om sina relationer, problem som uppstått och hur man har löst det eller om man önskar tips på hur man kan lösa dessa problem som uppstått.

Det gäller ju relationer i stort tycker jag. Relationer till; partners, sambos, kombos, vänner, arbetskollegor, barn, övriga familjemedlemmar, släktingar eller personer man bara träffar en snabbis på stan.

Fatta tangentbordet och börja skriv om era relationer. Om ni vill ha tips och råd, eller om ni ger det till andra.

BlommaGladBallongFunderarHjärtaKramasHjärtaFår idéBallongGråterBlomma

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2013-05-15 19:58 #1 av: AvellerPå

Här var det tomt på kommentarer Funderar Jag prövar att dra mitt strå till stacken Glad

Relationer är det viktigaste av allt men svårt ibland inte mist för partner och barn. Jag har både ADHD och är Bipolär och det har varit tufft för mina nära och kära. I en familj med barn tror jag det är viktgt att man öppet erkänner att problemet finns, annars kan det nog bli väldigt svårt och skrämmande, särskilt om det finns bipolaritet inblandat. I min familj talade vi tyvärr inte öppet om de, bl a för att inte ens min psykiatriekr sa rent ut att jag var Bipolär. Detta har resulterat i att åtminstoen min äldste son har extrmet svårt att tala om sin känslor.

När det gäller hur mycket man skall prata med vänner och familj om detta tor jag det är bra om man inte lägger allt på dem utan skaffar sig andra med samma problem att tala och utbyta erfarenheter med, kan man inte hitts sådant "live" så är nog forum en bra lösning.

Ha lite distans till dina svårigheter och tillåt dig att skratta åt dig själv, din störning är en förklaring men du får aldrig använda den som en ursäkt. Två personer med ADHD som lever ihop tror jag inte är en lysande idé, även om man i o f s kanske har lättare att förstå varandra

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.