Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Diskussioner om NPF

Läkarutlåtande aktivitetsersättning

2013-05-13 03:21 #0 av: IzzyR0xx

Gah jag blir tokig!! Har nu ansökt om aktivitetsersättning 3 gånger men fått avslag på två styck.. Den 3e är inte ens igång ännu eftersom läkaren tar evigheter på sig att skriva ett läkarutlåtande, som troligen lär få avslag där med eftersom han i stort sett inte pratade med mig under det 20 minuter långa mötet..

Läkaren klippte och klistrade från tidigare journaler i princip..


Hur ska man göra för att få hjälp med läkarkontakten? Har försökt via Vuxenhabiliteringen, Försäkringskassan, Socialen och Arbetsförmedlingen att ordna ett gemensamt möte.. Men läkaren de pratat med i telefon sa att ett möte inte behövdes då de hade nog med underlag tydligen..


Men ändå tar det evigheter innan något händer och jag vet inte hur pass länge till jag orkar.. 


Har ni haft några problem gällande läkarkontakten och få ett läkarutlåtande? 

Anmäl
2013-05-13 10:02 #1 av: Zaphix

Är du tillräckligt sjuk då? Eller är intygen dåligt formulerade eller inkorrekt skrivna?

Aldrig haft problem med att få aktivitetsersättning.

Anmäl
2013-05-13 10:10 #2 av: IzzyR0xx

Arbetsförmedlingen gjorde en utredning gällande min arbetsförmåga och de bedömde att jag inte kan arbeta och borde bli sjukskriven alternativt få aktivitetsersättning..

De intyg som blivit avslaget var både inkorrekt skrivna (första var det bara enstaka ord, väldigt kortfattat och han hoppade över några punkter) medan den andra var dåligt formulerad och det stod jättekonstiga saker bland annat att jag är utvecklingsstörd fastän jag inte är det..


Tycker bara läkarkontakten är allmänt jobbig.. :/

Anmäl
2013-05-13 12:37 #3 av: [NinaCrown]

Du kan inte byta läkare då? Men låter som att läkaren ifråga behöver en liten smäll på käften och sköta sitt jobbom man nu får säga så vulgära saker...

Jag hade inga problem alls att få min ersättning, men hade min kurator på handikapcenter som hjälpte mig. Hon verkade vara bff med alla som jag behövde papper ifrån, samt även handläggaren jag fick på fk. Så hade nog en hisklig tur i den frågan måste jag säga...

Anmäl
2013-05-15 23:49 #4 av: IzzyR0xx

Nå den här läkaren var iallafall bättre än den första men kände mig stressad ändå då han bara hade tid för 20 minuter och majoriteten av tiden satt han vid datorn ändå istället för att faktiskt prata med mig, ta emot dokument och anteckna.. Sitta vid datorn kan han väl göra sen när han ska skriva läkarutlåtandet tycker man?

Jo får försöka byta läkare och kanske få hjälp av vuxenhabiliteringen eller något..

Anmäl
2013-05-17 10:33 #5 av: [Ace_]

Byt läkare. Hur många gånger kan man ansöka egentligen? Bara byt. Har han inte lyckats de första två gångerna, lär han lyckas tredje gången?

Och rena felaktigheter i utlåtandet (herregud, utvecklingsstörning borde väl en läkare kunna märka om du inte har under ett möte?) BYT.

Anmäl
2013-05-17 13:19 #6 av: IzzyR0xx

Mm ska byta.. Han skrev uppmärksamhetsstörning på en punkt och utvecklingsstörning på en annan punkt, kanske förväxlade orden? Men men.. Inte bra oavsett..

Anmäl
2013-05-17 13:50 #7 av: [Ace_]

Oavsett. Slarv på läkarutlåtanden till FK är att slarva när du har nåns liv i dina händer.

Och efter två nekanden så är det taktiskt osmart att inte byta, skulle jag säga. FKgrejer is a battlefield.

Anmäl
2013-05-17 19:16 #8 av: IzzyR0xx

Ringde vårdcentralen idag och tänkte be om att få göra om läkarutlåtandet men det visa sig att han som skulle skriva läkarutlåtandet hade skickat in det den 6 maj tillsammans med bilagor från Arbetsförmedlingen gällande min arbetsförmåga så får hålla tummarna! :)


Anmäl
2013-05-18 11:58 #9 av: zatanica

Håller tummar och tår för dig izzyr0xx

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.