Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Trött av koffein?

2013-06-12 20:05 #0 av: Greigh

Jag älskar verkligen kaffe, men jag har slutat dricka det för att jag blir så fruktansvärt trött efter att jag har druckit det. Under min skolgång så kunde jag bokstavligen somna under lektioner efter ett intag av kaffe.

När jag började arbetslivet och hade konferensmöten och dylikt, så började jag så småningom undvika att dricka kaffe. Jag hade tidigare somnat på två stycken möten och det ogillades av kollegorna.

Jag började spekulera kring om det kunde handla om värmen, att jag hamnade i en placebo av något slag pga den. Men så testade jag för ett tag sedan att dricka kall energi-dricka med hög koffeinhalt och det visade samma resultat. Jag stod halvt utslagen, redo för att sova!

Enligt en kompis till mig så sade denne att koffein kan ge en motsatt effekt på personer med ADHD/ADD. Vet någon om detta stämmer? 

Anmäl
2013-06-12 22:02 #1 av: Cragan

http://psychcentral.com/lib/2010/caffeines-effect-on-adhd-symptoms/
där stod det lite om att vissa med adhd uppgett att dom blir lugna och redo för att sova av koffein.   själv så tycker jag inte det händer så mycket när jag dricker kaffe med har inte adhd heller bara add 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2013-06-13 08:14 #2 av: fluffymind

Jag har inga problem med att sova efter en kopp kaffe och både mor och mormor kräver/krävde en jättebalja kaffe just innan sänggåendet.

Jag själv har ADD, men jag vågar inte klistra någon diagnos på dessa mina åldriga släktingar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.