Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Xanor

2013-07-01 12:08 #0 av: nikkaluokta

Jag äter bl a Xanor depot 1 mg morgon å kväll... Men undrar... Hur länge håller dom i sig? Varar lixom?

Anmäl
2013-07-01 13:23 #1 av: Praefatio

Halveringstiden för Xanor Depot är 12 timmar, effekten varar alltså ungefär lika länge. Det finns yttre faktorer som spelar in också, hur länge du har tagit dem, hur mycket kroppsmassa du har etc.

Anmäl
2013-07-01 13:43 #2 av: nikkaluokta

#1 Tack...

Jaa jag har adhd å håller på att ställa in medicin... Fått Xanor oxå å tycker jag mår bra... Kanske en kombo av den å Medikinet... Har tusen frågor å hänger här å läser å läser... Ställer frågor i massor :-)

Har ätit Xanor i snart 2 veckor bara...

Anmäl
2013-07-03 02:51 #3 av: Shine

Xanor är ingen medicin man står på utan mer en akutmedicin. De är en av de starkaste beroendeframkallande läkemedlen som skrivs ut på recept idag och kan vara vanebildande.
Halveringstid betyder att det är så lång tid du har 100% effekt, sedan börjar effekten sakta klinga av men kan ha effekt mkt längre än så, ofta upp till ett dygn, beroende på redan nämna faktorer.

Du får inte åka utomlands med dem i väskan eller i kroppen för du kan åka in för narkotikainnehav. De säljs massor av dessa på svarta marknaden till narkotikamissbrukare.
Du kan även åka in för rattfylleri om du blir stannad av polis med de i kroppen.

Be din läkare om att få höra vad det finns för alternativ och be om statistik för dem som har stått på xanor för att öka dosen succesivt för att kunna uppnå samma effekt och till sist hamnat på ett avvänjningshem...
Jag vet läkare som kallat preparatet för 'rävgift'... Säkert av en anledning. Jag är mycket frågande till varför detta skrivs ut till en adhd patient som stående medicin. Ifågasätt!

Anmäl
2013-07-03 17:13 #4 av: nikkaluokta

#3 shine...

Tack tack tack för ditt svar å din upplysning! Jag har nyss börjat medicinera mot min adhd å känner mig villrådig å fattar inte riktigt... Vad när hur... Jag vill inte bli beroende å jag vill absolut inte bli av med körkortet!!!

Min ordinarie läkare har semester å den som skrev ut Xanor är typ vikarie... Han tyckte jag skulle få bort min rastlöshet med Xanor?! Jag som inget vet om adhd-medicin trodde honom... Känner mig ledsen nu...

Anmäl
2013-07-03 18:51 #5 av: Ladydragon

Det är alltid bra att använda hemsidan Fass för att slå upp sina mediciner kolla biverkningar vad dom är till för m.m 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.