Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Barfota utomhus på sommaren

2013-07-29 13:49 #0 av: [jonbocken]

Eftersom jag alltid gillat att gå barfota så ofta jag kan på sommaren har det blivit en vana för mig, dom flesta har bara kommenterat det med glada ord men ibland har det hänt att någon tittat lite snett och menat på att jag skulle ta på mig ett par skor, inget som jag har brytt mig om men vad tycker ni?

Anmäl
2013-07-29 13:53 #1 av: nlinds

ääälskar att gå barfota, både inomhus och utomhus !! Men vi bor typ i stan, mycket glas och sånt på backen :( .. Så har oftast på mig ett par lätta foppatofflor/flippflopp eller liknande.. :/

Anmäl
2013-07-29 14:00 #2 av: Hera

Hatar att vara barfota. Finner det mycket obehagligt.

Anmäl
2013-07-29 15:08 #3 av: Zolah

Jag älskar footie freedom! dock har jag på mig sandaler för det mesta då det finns så mycket glas

Anmäl
2013-07-29 15:24 #4 av: [x8nightdroid]1

Är helt nojig när det gäller fötterna. Går inte ens barfota inomhus.
Och blir nervös när folk gör det utomhus.
Men det klart man ska få göra det om man vill :)

Anmäl
2013-07-29 15:57 #5 av: nlinds

#4  varför nervös :O ?

Anmäl
2013-07-29 16:55 #6 av: [jonbocken]

Varm sand på stranden under fötterna är underbart på sommaren precis som ljummen asfalt i storstaden kan vara, alltid lika härligt på våren då man får låta sockorna ligga kvar i byrålådan tills det blir höst, den sträva ytan under fotsulorna efter sommarens barfotagående bidrar till att man inte är lika känslig under fötterna när man vandrar i terräng, härom veckan när jag satt på ett café i stan var det en person som frågade om han fick ta ett foto på mina fötter, förra sommaren när jag låg på en brygga blev jag tom kittlad av en okänd kvinna som undrade om hon fick prova mina reflexer så den erfarenhet jag har av att gå barfota kan ibland skapa nya sociala kontakter.

Anmäl
2013-07-30 07:16 #7 av: [Ulvrot]

Va härligt det låter :D Jag är själv en som gillar barfotakänslan, men jag har skor på mig. I stan är jag rädd för glasspliter, fimpar etc. och i terrängen finner jag det skönast med skor på. Jag använder dock fivefingers som behåller en del av barfotakänslan :) Kan kanske vara ett tips för hösten när det blivit för kallt att gå barfota :) Dom kostar dock en del, men i gengälld så hållder dom enormt bra, går att tvätta i maskin och du kan utan problem vara barfota i skon (vilket också är lite tanken med skon). 

http://www.vibramfivefingers.com/index.htm

Anmäl
2013-07-30 18:58 #8 av: [x8nightdroid]1

#5  

Kan vara för att jag har barn och är rädd att dom eller andra ska skada sig. Finns ju en massa scary att trampa på. Insekter, taggar, glas osv.
Verkligen en utmaning för den med liiiite kontrollbehov.


Anmäl
2013-07-30 19:26 #9 av: zatanica

Älskar att vara barfota, är helst alltid utan strumpor året runt. Däremot så är jag samtidigt livrädd att trampa på typ sniglar och daggmaskar, älskar känslan av varm sand, kall sand, asfalt, mjuk mossa i skogen bland annat.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.