Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Kan jag ha en diagnos?

Få ADD som vuxen?

2013-08-08 00:11 #0 av: Anonym

Vad jag har förstått så föds man med ADD/ADHD. Jag stämmer sååå väl in på kriterierna för ADD, men jag var verkligen inte så när jag var liten. Kan det komma eller bara dyka upp i vuxen ålder?

Anmäl
2013-08-08 08:40 #1 av: Niklas

Jag tror att exempelvis streess kan ge såna symptom.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2013-08-08 14:23 #2 av: Zaphix

Nä, då är det inte ADD. Men sök hjälp ändå om det är ett stort problem för dig, för kan ju som sagt vara så pga. stress eller annat.

Anmäl
2013-08-08 14:30 #3 av: Anonym

Då är det nog stress i så fall. Fast frågan är väl om jag ändå kanske skulle ta och läsa om tips för de med ADD, det borde ju kunna ge mig värdefulla råd om inte annat Lipar

Anmäl
2013-09-11 23:29 #4 av: Shine


Det kan man. ADD är ofta medfött och är ärftligt betingad. Men kan också orsakas av huvudtrauma, alltså av en skada enligt kända hjärnforskare.

Teoretiskt sett skulle även långvarig negativ stress kunna orsaka en kronisk nedsatthet. En stresskadad hjärna helt enkelt. Symtomen är de samma. Osäker på om vi i Sverige kallar det ADD dock, något annat eller om det är upp till läkaren i sin utredning att namnge fenomenet och i så fall lämna en förklaring bakom benämningen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.