Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

snabbverkande drog från doktor?

2013-08-09 18:05 #0 av: sofielundinn

Jag har adhd, tagit Concerta, Ritalin, strattera, och metamina, samt någon annan blåvit/rödvit kapsel. Tycker ingen fungerar särskilt bra, jo delvis. Men min adhd handlar mer om humör och ilska, medicinerna lugnar inte mitt humör, blir allmänt låg på insidan men har lika stort behov av att ta ut mina känslor/humör KRAFTIGT
Men iaf, i såna här utbrott.. Många känner säkert till det att man spårar ur, slår sönder allt som är i vägen, man vill skada någon fysiskt, man vill kväva ihjäl sig själv, man vill hoppa ut igenom fönstret, man sätter sig under bordet och skakar. Finns det någon slags medicin som är snabbverkande som kan påverka/lindra ''attacken'' snabbt? handlar om ca (10-15sik) någon slags lugnande medel, pulver eller liknande som doktor kan skriva ut?

Och tänker inte ta några privata droger.

Anmäl
2013-08-09 18:19 #1 av: OlgaMaria

Hur är ditt förhållande till mat? Känner du någon form av matberoende?

Min dotters utbrott har minskat extremt sen vi uteslutit mjölk, gluten och soja. När vi tog bort gluten grät hon mindre och blev gladare. När vi tog bort mjölk blev hon mindre arg och aggressiv.

Lästips: http://www.bokus.com/bok/9789172412491/mat-for-barn-med-autism-och-adhd-darfor-fungerar-en-diet-utan-mjolk-och-gluten/

Handlar om barn men jag tror det kan vara tillämpbart på vuxna också. Jag undviker själv gluten och socker då jag upplever att det gör mig beroende och deprimerad att äta det.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-08-09 20:16 #2 av: tarotlasse

Ja det finns faktiskt en mycket snabb verkande drog som vissa specialist läkare kan skriva ut. 

Men av naturliga skäl så är det ytterst sällsynt att det skrivs ut

inom den Svenska sjukvården. 

Är enbart  i väldigt  extrema fall det skrivs ut. 

Många tror inte på mig när jag säger att läkare kan skriva ut ren  medicinsk kokain. 

 Specialist Läkaren sa till oss att Ritalin och Concerta  som är mentylfenidat är långsam verkande och  ar ca 1 -2 timmar innan det börjar verka. 

Ren  medicinsk amfetamin som Metamina verkar inom 5 minuter och ren medicinskt kokain verkar inom 30sek -1 minut.    

Lasse  

Anmäl
2013-08-10 12:51 #3 av: sofielundinn

okej! ja tack, jag ska träffa läkare och prata om det nu innan skolan börjar. Har haft hemundervisning i 2år nu pga jag blivit avstängd. Så nu börjar gymnasiet och jag vill få det så bra som möjligt utan några problem!

Anmäl
2013-08-11 15:31 #4 av: tarotlasse

Ja det är tråkigt när det blir så att man blir avstängd från skolan. 

Sonen blev också avstängd men placerades  sedan i en resurs skola.

På Bup akuten där injecerade man Theralen för att få en omedelbar effekt  vid utbrotten

När han var inlagd på BUP och på låst avd tog de dit en expert  från STHLM och en proffessor från GBG som diskuterade en  mecinering med Kokain.

Så inte vem som helst som kan skriva ut detta som läkemedel.

Vi föräldrar var inte speciellt positiva till denna medicinering o absolut inte jag själv som haft missbruks problem tidigare i livet och sett de negativa bitarna av denna drog. 

Då blev det ett LVU beslut och vi föräldrar hade inte längre rätt att säga nej till medicineringen eller till några behandlingar. 

Men de frågade oss innan ny medicinering och behandlingar  lyssnade  faktiskt  på oss ändå så LVU beslutet var fatisikt inga problem. 

Nu fungerad medicineringen med Ritalin o Concerta  det blev en skillnad som natt och dag och inte ett enda våldsutbrott efter de satte in Ritalin o Concerta. 

När det var dags för sonen att börja på gymnasiet så sa han att han aldrig skulle få en rättvis chans oavsett vilket gymnasium han började på  i  stan. 

Han var så välkänd och hade ett  så dåligt rykte som han inte blev av med fast han under 3 år inte hade ett enda polisingripande. 

Så såg alla honom ändå  som den här värstingen oavsett vad han en kom i stan.

Så han sa att han ville börja om i en helt ny stad och börja på ett gymnasium som inte en enda person visste vem han var.  

Så han flyttade till en helt annan stad och miljö  där han gick ur gymnasiet och skaffade sig nya vänner och ett nytt liv kan man säga.

 Det är skillnad på när jag var 24 år och flyttade  till en liten kommun 50 mil bort för att byta miljö o börja ett nytt liv

Då ringde  det på dörren på min nya adress och där stod två poliser  dom skulle bara hälsa mig välkommen  till kommunen och berättade att  de hade ögonen på mig.

Dagen därpå blev jag kallad till soc för samtal.  

När jag var på en date  med en tjej i Malmö så blev jag prejad upp på en trotoar av en civil bil o ut kom två poliser med dragna pistoler drog ur mig ur bilen slängde upp mig på motorhuven och kroppsvisterade mig sedan sa de att de inte ville ha sådant pack som mig i Malmö och bad mig lämna stadsgränsen. 

Så det blev ju en liten annorlunda date för den tjejen men hon blev sedan mamma till mina underbara barn.   

Sedan ringde soc även upp min arbetsgivare för att höra hur det fungerade på mitt arbete och om jag behövde körkort i arbetet. 

Så på den tiden var det inte  så lätt att få en ny chans o  få börja ett nytt liv. 

Men det är lättare i dag vad jag förstått. 

Lasse 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.