Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

aktivitetsersättning och arbetssökande?

2013-08-11 08:12 #0 av: Anonym

Det låter kanske konstigt, men som det är nu så är det sjukskrivning som gäller och "arbetsträning" ska ske genom kommunen för att se vilken förmåga som finns, detta ska ske genom att börja någon timme i veckan och öka på successivt om det fungerar. Alternativt testa en lärlingsutbildning då det teoretiska inte fungerar så bra, men att lära sig genom praktik går mycket bättre. 

nu är ju frågan, kan man ha aktivitetsersättning under den här tiden man testar sin arbetsförmåga eller är det sjukskrivning som gäller? Det är ju stor skillnad på inkomsten tänker jag. Det kanske finns någon som är i ungefär samma sits? Gissningar gör mig inte klokare, utan ni som vet får gärna dela med er av er kunskap.

Anmäl
2013-08-22 21:57 #1 av: Lolali

Har en kompis som "arbetsprövar" (på ett ställe där kommunen satt ett gäng personer med olika problem), hon får ej A-kassa under arbetsprövning, utan där är det aktivitetsstöd som gäller (på ca 4000:-).. En sjukskrivning behöver hon om hon inte klarar av att arbetspröva.

Jag "arbetstränar" på ett riktigt företag, och jag får aktivitetsstöd. Dock vet jag inte om jag fått A-kassa om jag varit berättigad det. Likadant där, kan jag inte arbetsträna sjukskrivs jag.

Vi bor dock i två olika kommuner. Hoppas svaret var till hjälp!

Anmäl
2013-08-23 01:48 #2 av: Anonym

Tack för svaret, men det är aktivitetsersättning som jag tänker på, inte aktivitetsstöd. Personen är sjukskriven nu, men jag tänker att det kanske är bättre att ansöka om aktivitetsersättning under arbetsprövning. Om det går.

Anmäl
2013-08-23 07:19 #3 av: Zaphix

Man bör kunna ha kvar aktivitetsersättningen, ring och fråga FK.

Anmäl
2013-08-23 07:33 #4 av: Anonym

Ja, jag får nog göra det.

Anmäl
2013-08-23 23:53 #5 av: Lolali

Oj, förlåt! Trodde att det var samma sak.

Anmäl
2013-08-24 06:37 #6 av: Anonym

#5 ingen fara det är så lätt hänt då det låter nästan likadant. Många tar fel på sjukpenning och sjukersättning också :)

Anmäl