Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Vad har ni fått för hjälp?

2013-08-17 00:39 #0 av: Sandi92

Meningen med att få en diagnos är ju att man ska kunna få den hjälp man behöver.

Har ni fått någon hjälp? Med vad isåfall?

Är främst intresserad av svar från er med aspergerdiagnos.

Anmäl
2013-08-17 01:35 #1 av: Cragan

får lite hjälp från hab med möten men borde nog försöka bli bättre o använda mig av den resursen Anmäl
2013-08-17 14:24 #2 av: Rundgång

Jag har haft samtal med kurator på Hab och fått råd och hjälpmedel därifrån tex litteraturhänvisningar, personliga mål för bättre livskvalite och hjälpmedel tex telefonappar. framför allt hjälp med att sätta upp strategier och prioriteringar i livet och i samspel med andra. Jämförelser med erfarenheter på BUP och närpsykiatrin är Hab bättre för de är mer metodiska och handgripliga. De fokuserar mer de kognitiva svårigheterna medan psykiatrin är mer fokuserade på just den psykosociala biten som jag är rött less på.

Anmäl
2013-08-19 07:56 #3 av: sudniF


Ingen.

Anmäl
2013-08-19 12:18 #4 av: Lynn-K

Ungefär samma som Rundgång här.

Samtal med kurator och arbetsterapeut på vuxenhab och erbjuden att gå kurser i vardagssamtal, lära känna sin kropp och någon mer jag inte minns vad handlade om.

Tackade ja till kursen i vardagssamtal men kände att det inte var något för mig så hoppade av efter ett par tillfällen.

Arbetsförmedlingen blev dock mycket mer hjälpsamma efter att jag fick diagnosen på papper och jag har nu en anpassad anställning med lönesubvention.

Anmäl
2013-08-22 14:09 #5 av: Hera

Har gått på Vuxen Hab, gick en kurs i Vardagssamtal och precis som Lynn-K hoppade jag efter ett tag då jag inte kände att det passade mig.
Det finns också en kurs som heter basal kännedom som handlar om kroppen som jag kaaaaanske ska gå. Vet inte riktigt om jag behöver det.

Just nu går jag på en daglig verksamhet för personer med AS för att komma hemifrån och snart ska jag ut i praktik för att träna på att arbeta.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.