Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Presentationer & Nya medlemmar

Att känna igen sig, men inte veta/våga

2013-08-25 22:53 #0 av: CherryLenore

Hej!

30+ s.k. vuxen människa med allt vad det innebär. Har kämpat med depression sedan barnsben, gått åratal i terapi, blivit utskriven, friskskriven, börjat med medicinering igen. Ska jag vara ärlig har det aldrig fallit mig in tidigare att tänka att det skulle handla om någon form av ADHD/ADD problematik. Jag har alltid varit en duktig flicka (som visserligen överkompenserat för allt jag inte fixar, som tider, planering och struktur). Har på senare tid börjat läsa om ADD och känner igen mig själv något enormt, men vet inte vart jag ska göra av det här. Börja på en ny utredning? Är så jävla rädd att läkaren ska börja garva åt mig, eller något annat idiotiskt. Att jag är inbillningssjuk, att jag bara intalat mig själv dethär för att slippa konfronteras med att jag är lat, slarvig, omogen och asocial. Jag vill nog helst av allt bara kunna sluta fred med mig själv, sluta att kriga. Men det är så jävla svårt när man hela tiden sätter krokben för sig själv och de man har närmst.

Ja vi får väl se. 

Anmäl
2013-08-26 04:22 #1 av: Shine

Hej!

Jag har egentligen inga kloka råd att ge dig förutom att önska dig lycka till!
Stå på dig. Berätta om dina rädslor, fråga om dina misstankar kan vara befogade och be om att få veta mer, exempelvis med en utredning...
Jag vet inte hur utredningen på en vuxen går till. Det är säkert nån här inne som vet och kan berätta mer om.
Jag vet dock inte hur mycket det asociala har med ADD att göra, om det inte är så att du är rädd att göra bort dig som du beskriver och därför drar dig undan..?

Anmäl
2013-08-26 20:10 #2 av: CherryLenore

Tack för dina ord Shine och ja du har delvis rätt, angående det asociala. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.