Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

concerta

2013-09-02 14:34 #0 av: Liselottejohansson

Hejsan!

Nu har jag ätit concerta i 5 dagar ( 36mg på morgonen ) och för mig håller det i fram till lunch ungefär. Jag skulle behöva något efter lunch också.. känns ju onödigt att trycka i mej tabletter som bara hjälper mej i ca 4 timmar och sen blir jag som vanligt igen.

Är detta vanligt eller är det kanske så att jag behöva en till tablett? Jag studera, så behöver funka på eftermiddagen också..
har min första kontakt med läkaren sedan jag började med medicinen om ca en månad... vad tycker ni jag ska göra?

Anmäl
2013-09-02 16:46 #1 av: fluffymind

Du är i början av programmet, så de försöker sätta rätt dos på dig, med hänsyn till verkan och biverkan, så är allt annars OK, så kommer du antagligen få större och/eller fler doser. Jag var helt otillräknelig på eftermiddagen innan jag efter tre månader erbjöds påfyllningtabletter, jag äter 54 mg på morgonen och 27 mg till lunch. Dottern, som har samma diagnos, har dessutom 10 mg Ritalin, direktverkande, för att jämna ut kurvorna. Jag hoppas bli erbjuden dem också, men annars är lunchtabletten min räddning.

Min hustru surar, för nu kommer kraschen ungefär när det är dags att umgås med familjen.

Anmäl
2013-09-02 17:18 #2 av: Liselottejohansson

#1 Åh okej.. vill liksom inte känna pressen att jag måste göra allt dom 4 timmarna det är verksamt, då blir jag ju stressad! Och det är pp eftermiddagen som jag behöver få mest gjort. Men jag tycker att det är lång tid att vänta ( en månad ) innan jag får träffa läkaren igen.. men det kanske är normalt. .

Anmäl
2013-09-04 12:24 #3 av: [cantgiveher10]

vänta tills du kommer upp i rätt dos.
jag ligger på 108mg om dagen o medicinen håller i 12 timmar för mig. om jag ska göra något som kräver att jag är på alerten har jag ritalin också.

när jag började med medicinen o låg på 36mg ville jag bara sluta, jag blev jätte trött o arg o hatade det. doktorn förklarade det som att det var rätt medicin för mig, kroppen fick något den ville ha, men inte tillräckligt.

så ge det tid..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.