Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Körkort och ADD.

2013-09-05 20:07 #0 av: kundvagnsgnu

Hej kompisar!
Hur gjorde ni med liknande diagnos när ni tog körkort? 

Har planerat att försöka ta men oroar mig väldigt mycket över teorin. Blir uttråkad bara av att tänka på en teoribok.
Hur lyder era bästa tips? Appar? Dataspel? 

Anmäl
2013-09-05 21:00 #1 av: Zaphix

Har ADHD, löste det genom att tvinga mig själv att sitta varje dag med frågorna via körskolans datorprogram.

Fruktansvärt tråkigt, krypte konstant i kroppen och jag kunde bli riktigt frustrerad på det. Riktigt rastlös blev jag.

Höll på varje dag tills jag kunde frågorna, klarade teorin och uppkörningen på första försöket. Glad för det då jag sedan slapp plugga mer..

Anmäl
2013-09-08 12:00 #2 av: [lillalollo]

undrar jag också fast jag är inte rädd för teorin jag är rädd för att jag ska falla bort i tankar. För har jag mycket att tänka på eller tänker på något väldigt intensivt så kan jag inte göra annat....syntes mycket i gymnastiken eller när jag ibland har cyklat och kommer in i tankar..jag stannar upp och står där som ett fån eller så springer jag iväg och glömmer helt bort att jag exempelvis spelar fotboll. Och hänt att jag cyklat mitt ivägen och bilar tutat på mig och tagit ett tag innan jag vaknat...

Hur ska det då bli när jag kör bil...

Anmäl
2013-09-08 14:08 #3 av: Zaphix

#2: Du kanske inte ska köra bil?

Lär märkas när du ska övningsköra om du klarar det eller inte.


Anmäl
2013-09-08 15:34 #4 av: Lynn-K

Jag klarade teorin tack vare dataspelet Bonniers Trafikskola. Rösten i spelet verkligen tjatade in det i huvudet. Tycker det är väldigt pedagogiskt med, med pauser med lite frågor som man måste klara för att komma vidare så man kan inte bara sova sig igenom det. ;)

Anmäl
2013-09-09 11:50 #5 av: Hera


#2 Det låter inte som du borde köra bil. Vandrar ens tankar iväg på det viset är man en trafikfara. Du borde inte cykla heller.

Anmäl
2013-09-09 21:08 #6 av: Zaphix

Jag kör aldrig bil utan att äta medicin, blir för ofokuserad då vilket gör mig till en trafikfara.

Anmäl
2013-11-17 19:01 #7 av: graleh

Jag har ADD och jag tog hem körkortet med enbart 1 fel på skrivningen. Jag tror hemligheten var intensivutbildning. Under 2 veckor på sommaren (fick inget sommarjobb den sommaren) lade jag 100 % på utbildningen, gjorde i princip inget annat än att äta sova, vara på körskolan. Och kirrade körkortet direkt. Jag hade nog aldrig klarat det på "det vanliga sättet" med lektioner efter skola/jobb. 

Anmäl
2013-11-18 01:24 #8 av: Cahira

Jag failade teorin fyra gånger med några poäng för att jag var så distraherad av alla runtom mig som prasslade godis och andra grejer. Att vara medicinerad är nog att rekommendera. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-11-19 15:24 #9 av: fluffymind

Jag körde på första teorin och då blev jag så förbannad på mig själv och på den usle pedagog som klippt och klistrat ihop teoriboken att jag lärde mig trafikförordningen utantill. Ilska är en förunderlig kraft.

Dessvärre har jag glömt i stort sett allt numer, så övningskörningen med min dotter företas i ett teoretiskt vakuum. Det enda jag minns med säkerhet är att med "terräng" avses område som ej är att betrakta som väg.

Så nu vet ni det.

Anmäl
2013-11-21 09:43 #10 av: fuckmybrain

Jag fattar inte hur jag lyckades med körkortet. Klarade allt på första försöket. Men jag pluggade konstant, var sjukskriven då.
Läste nog körkortaboken fem gånger och hade konto på körkortonline. Och när jag gkort testen där så gick jag alltid igenom alla fel svar och läste på om dem. Både där och i boken. Går inte att nöta in med bara tester.
Får man en fråga så ska man inte bara lära sig svaret utan även varför svaret är som det är. Det hjälpte mig på många teori frågor när jag verkligen satt där på prov dagen.
Läste nog teorin på körkortonline fem sex gånger också.
Men så har jag haft det i skolan också. Måste verkligen överplugga och nöta samma samma saker för att lyckas. Tyvärr finns inte den tiden när man studerar och då har man ju även andra ämnen samtidigt och det funkar verkligen inte för mig.

Körningen gick hur bra som helst. Men idag hatar jag att köra bil. Varje gång jag ger mig ut på vägarna så är jag nära en trafik olycka. Tankarna är på annat håll.
På motorvägar kan jag fladdra iväg så mycket att jag inte ens märker att bilen drar sig mer och mer mot diket. Alltid medpassagerare som kan hjälpa mig tillbaka till fokusen.

Anmäl
2013-11-21 12:15 #11 av: Hera

10 du har inte funderat på att sluta köra bil? Du riskerar många liv!!

Anmäl
2013-11-21 16:40 #12 av: fuckmybrain

#11 Nej det har jag inte.

Anmäl
2013-11-21 17:14 #13 av: Hera

12 fruktansvärt oansvarigt. Att du inte själv inser att du inte ska köra trots det du skrev är skrämmande. Inte konstigt jag är rädd i trafiken när folk inte tar ansvar. Man kan ju hoppas någon som jobbar på trafikverket läser ditt inlägg.

Anmäl
2013-11-21 17:17 #14 av: Hera

Och jag hoppas innerligt att du är ensam den dagen du krockar. För fy tusan att skada eller döda andra när man kör fullt medveten om att olyckan är nära var gång och man förlitar sig på medpassagerare.

Som om det inte sker nog med olyckor redan!

Anmäl
2013-11-21 18:09 #15 av: fuckmybrain

Rädd får man väl vara med tanke på alla som övningskör ute på vägarna. 16 åringen som ska ut på E 4 för första gången...se mig som en övningskörare :-P

Herregud vad folk jagar upp sig. Passa så du iinte får hjärtattack

Anmäl
2013-11-21 18:26 #16 av: Hera

En som övningskör har fokus. Skulle snarare jämföra dig med en som kör full!
SJÄLVKLART blir man upprörd och rädd då man läser om vilka som väljer att köra trots uppenbara anledningar till varför dom inte har bakom ratten att göra.

Ok om det bara handlade om dig, men du riskerar både dina passagerares liv och dina medtrafikanter. Det är hemskt. Än värre är att du struntar i allvaret...

Anmäl
2013-11-21 19:34 #17 av: fuckmybrain

Ja du, den sista idioten är inte född. Hehe

Anmäl
2013-11-21 19:39 #18 av: Hera

Usch!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.