Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Kan jag ha en diagnos?

ADD i vuxen ålder?

2013-09-28 14:24 #0 av: jaxx

Hej!

Jag är en tjej (om man fortfarande är det nu) på 25 år..
Hela min uppväxt har jag varit en "jobbig" unge i skolan som
Aldrig kunnat koncentrera mig. Dock Var skolan jag gick på usel i den bemärkelsen att mina föräldrar aldrig blivit kontaktade. Hemma var jag inte lika "vild", kanske för att jag sällan var hemma och hemma var jag mer "elak" mot mina systrar. Dem har åkt på stryk för att dem suttit i samma rum där jag förlorat ett liv på tv-spel exempelvis.

Men ett tag lugnade jag ner mig ganska rejält.

Den senaste tiden har jag dock haft oerhört svårt att kontrollera min ilska. Jag brusar upp ordentligt av att man kanske inte stänger av mikrons pipande ljud tillräckligt snabbt eller för att bussen är 2 min sen. Jag tror att utbrotten är stressrelsterade och blir värre när det saknas ordning och reda.. Tilläggas bör att jag är ganska lat, dock sover jag inte mer än normalt.
Enkla saker som städning och tvätt krävs nästintill en hel dags tillgivenhet för att bli klart..

Är det någon som har diagnosen, som kan säga om mina "symptom" är typiska?

Tack :)

Anmäl
2013-10-01 13:33 #1 av: kundvagnsgnu

Jag är 20 och fick min add-diagnos i 15-årsåldern. 
Jag känner igen mig mycket i det du skriver. Kan bli helt blixtförbannad på helt meningslösa saker. Får panik på ljud (till exempel mikron) eller när någons mobil ringer och denne inte svarar tillräckligt fort... Har väl bättrat mig lite grann, men det är väldigt svårt. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.