Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tips och goda råd

Tagga ner?

2013-10-12 17:12 #0 av: Fridborg

Hej!

Jag är alldeles för upptaggad. Har varit ganska nere ett par månader och har hittat tillbaka till glädjen, men nu kommer det för mycket på en och samma gång.

Jag har ADHD och kan inte ta några centralstimulerande eftersom jag är för känslig, och nu sitter jag är lika "uppåttjackad" som när jag tog concerta första gången, men jag är fullkomligt nykter på alla sätt och vis!

Muntorrhet, ryckningar i fingrarna och hjärtklappningar. Låter som ångest kanske, men det är tvärt om! 

Jag ska ut ikväll och vill gärna lugna ner mig innan jag tar den första ölen. Har ni några egna knep hur man taggar ner?

Anmäl
2013-10-14 17:54 #1 av: fluffymind

Det här är nog inget bra råd, men jag själv brukade tagga ner med just en öl eller två... Fungerar det inte så för dig är det ju oturligt. En annan väg, nyttigare tror jag, vore att ta ut sig ordentligt, springa skiten ur sig eller gå på ett gym och lyfta en massa skrot. Funkar också på mig, jag vet inte om det är muskeljobbet som sådant, eller om det är koncentrationen som gör det.

Anmäl
2013-10-15 12:00 #2 av: Zolah

Jag  brukar göra nåt mentalt ansträngande eller något som får mig att koppla bort för att det kräver lite concentration, tex spela ett spel på telefonen eller liknande. Även att ta en kort intensiv springtur kan funka ( även om man ser ut som ett mongo xP )


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.