Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Ny på concerta, ska jag avbryta?

2013-10-22 13:49 #0 av: Mission_Me

Är helt ny på sajten :)


Började med min concerta igår (18 mg) och fått jobbiga biverkningar som påminner om en avtändning från amfetamin (är fd missbrukare, men nykter och drogfri sedan 17 år).

Frågan är om biverkningarna ger med sig och hur lång tid brukar det ta? Fick en del trevliga effekter också, men övervägande negativt just nu..

Dela gärna med dig!


Anmäl
2013-10-22 20:51 #1 av: fluffymind

Vet inte om jag vågar ge råd efter bara ett knappt halvår på Concerta, men min erfarenhet är att en för låg dos Concerta närmast förvärrar symptomen. Jag gissar att 18 mg, minimidosen, är för låg för dig. Något som inte vill ge med sig, är känslan av avtändning när medicinen börjar gå ur kroppen, i mitt fall efter kanske 6-8 timmar. Min dotter som knaprar samma tabletter som jag får små snabbverkande Ritalin för att jämna ut bulorna och jag har blivit lovad detsamma om det inte ger med sig (och det gör det inte). Har vid tillfälle snott en av henne när det varit nödvändigt att vara på topp kvällstid och det verkar funka.

Hav tålamod, det dröjer innan du fått rätt dos ställd, se det som ett möjligt ljus i tunneln. Annars finns på detta forum ganska många som inte varit kompatibla med Concerta, så jag håller tummarna för dig.

Anmäl
2013-10-23 09:12 #2 av: Mission_Me

Tack. Jag har pratat med sjuksyrran och hon ska återkomma i morgon torsdag för att kolla höjning. Jag berättade om biverkningarna och hon trodde som du att det kan bli bättre med en höjning.

Mina tankar går snarare åt att jag behöver mindre dos och att jag är extremt känslig...

Anmäl
2013-10-23 22:19 #3 av: Zaphix

Testa höj, tror det löser problemet.

Anmäl
2013-10-24 19:40 #4 av: Mission_Me

Jag ska höja på tisdag och ta dubbel dos, jag är rädd att jag inte fixar denna medicin. Gillar vad den gör med koncentration o uppmärksamhet, men det är inte värt det om det känns såhär..

Känner hur den går ur kroppen och gillar det inte heller.

Jobbigt:

Spända käkar
Huvudvärk
Ibland rus, påtänd?

Positivt:

Jag äter o sover bra...
Mår bra känslomässigt
Känner mig lugn, motiverad, tålmodig
Jobbar bra

Jag fattar inte hur en höjning av dosen ska få mina biverkningar att försvinna? Men sjuksyrran säger samma...

Vill så gärna att det ska funka!

Anmäl
2013-10-24 20:09 #5 av: Zaphix

Fast testa, håller ju inte ens i sig en dag, så värt att prova. Värsta som kan hända är att du förstört en dag.

Anmäl
2013-10-24 21:04 #6 av: mrsmrs

huvudvärken gick över på två-tre dagar för mig, lika så det här med att hjärtat rusar :) hoppas det går över och att det löser sig med medicineringen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.