Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Rökning/concerta

2013-10-26 07:44 #0 av: Tintin82

Diagnos ADD/As och jag tar concerta. Nu har jag problem med rökning kan komma hem från jobbet och sätta mig på balkongen och bara stress röka men här kommer det konstiga det har nu gått några dagar då jag inte har haft concerta ska hämta idag och då är jag inte det minsta röksugen är det inte konstigt

Anmäl
2013-10-27 16:29 #1 av: fluffymind

Jo, jag äter också Concerta och har upplevt att jag blivit mer aktiv och, i mitt fall, mindre stressad (antagligen för att jag hinner med mer när jag nu är så jädra aktiv). Olika ovanor, som t.ex. sötsnaskande och småätande i största allmänhet har jag haft enklare att sluta med, men just tobaksbruket bara ökar. Jag snusar som funnes det ingen morgondag.

Dagar jag inte tar Concerta, snusar jag mindre. Låter som ett ämne för forskning :-)

Anmäl
2013-11-01 13:45 #2 av: dropitnow

Exakt lika för mig!

När jag inte tar concerta kanske jag röker 1-2 cigg på en dag. Men när jag tar concerta så måste jag ha mina 3 morgoncigg sen blir det mindre under dagen men som sagt är inte alls röksugen utan concerta =).

Anmäl
2013-11-01 17:11 #3 av: mrsmrs

för mig var det tvärtom mkt lättare att sluta röka/snusa när jag började med concerta. det "psykiska" beroendet försvann helt eftersom jag inte var lite rastlös längre. tuggar dock fortfarande nikotintugummin en del men lär trappa ner på det också snart :) alla är väl olika liksom :)

Anmäl
2013-11-20 22:42 #4 av: Maddis76

Jepp röker alldeles mycket mer sen jag började med concerta!😁

Anmäl
2013-11-21 08:42 #5 av: fuckmybrain

Jag blev enormt rök sugen på Concerta. Lika med kaffe. Men bytt till ritalin depå igår och upplever mindre röksug nu men det kommer kanske med dos ökning.
Har två teorier på varför detta uppstår
1. Pulsen ökar av Concertan och kroppen gör sig av med nikotinet mycket snabbare.
2. Centralstimulerande ökar röksug i sig. Lika för mig med alkohol, röker som en dåre när jag börjar bli på pikalurven.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.