Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Medicin och aggressivitet

2013-10-29 21:37 #0 av: pernillaa

Hej

Jag har upplevt att jag blir aggressiv av Concertan. Träffade en läkare och frågade om det finns andra alternativ och fick svaret att om jag blev aggressiv skulle jag nog bli ännu mer aggressiv av de andra alternativen.
Är bipolär också.

Så jag har slutat med concertan men går ner mig så hemskt. Värst är bristen på energi och hur klumpig och glömsk jag blir. Det sätter sig på självförtroendet... hamnar i gamla tankemönster igen.
Går som i en dimma igen, det där "tunnelseendet", och har svårt med framförhållningen och planering av vardagliga saker som middag. Har 2 barn.
Vet inte hur jag ska hantera det här. Började må riktigt bra och förberedde mig för att gå ut i arbetslivet förhoppningsvis men nu känns det helt omöjligt...

Vad äter ni för medicin och har ni upplevt att det ni äter gör er aggressiva?
Vet ni om det finns någon mer hjälp att få?

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2013-10-29 21:41 #1 av: Zolah

Jag blev sjuk av min concerta efter ett år, och då fick jag prova ett annat preparat vilket fungerar bättre för mig. Så tycker det är taskigt att läkaren säger sådär utan att utreda först?

jag haer blivit agressiv av ett anti depp, jag blev otrevlig och var sur ofta. till slut sa min mamma att det var nog och att jag skulle sluta, därefter blev jag mig själv.

det finns ingen annna medicin du tror kan vara orsaken? eller slutar besvären när du inte äter concerta?

Anmäl
2013-10-30 08:31 #2 av: pernillaa

Jag äter bara Concerta och Lamotrigin. Lamotrigin är stämningsstabiliserande och hjälper bra. Har sånna depp-dippar annars och är hyper i perioder. Jag blir mig själv när jag slutar med concertan.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2013-10-30 09:05 #3 av: tarotlasse

Jag har inte märkt någon skillnad alls med aggresivitet varken före eller efter jag började med Concerta.

Däremot sonen som var extremt  aggressiv och våldsam och blev inlåst på låst avd på psyket 11 år gammal.

På grund av att han bedömdes som en fara för sig själv och omgivningen på grund av sin aggressivitet.

Han han blev avstängd från skolan på grund av säkerhetssjäl.

När han fick börja med Concerta så var det som att vända från natt till dag.

Våldsamheten försvann direkt och helt och hållet. Han har inte varit våldsam och inte ett enda polisingripande sedan han började med Concerta för 9 år sedan.

Lasse  

Anmäl
2013-11-04 16:04 #4 av: jen83

Va ha du fö dos på concertan?

Ja merkte lite mer agrisivitet ner ja höl på öka min å va på 36 mg men ner ja öka sen til 54 fösvan d å nu merker ja int nåt å e upe i 72 mg å ska seta in strattera oså!

Men ha du testat ritalin eler strattera?

Anmäl
2013-11-09 17:14 #5 av: pernillaa

Jag har lägsta dosen. Har inte testat de andra.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2013-11-09 17:20 #6 av: jen83

Ok d e ju olika från person til person hur man regerar men antingen testa du å öka från 18 til 27 eler så kanse testa nån av dom anra?!

Ja ha ju int ökat 18,27,36, osv utan 18,38,54,72

Anmäl
2013-11-10 10:16 #7 av: fuckmybrain

Jag blir förbannat aggressiv av concerta.. Fast för mig handlar det om art det triggar ett drogsug i mig.
Kan beskriva det lite som att man köper en chokladkaka men sen bara tar en liten bit.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.