Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

En vecka på Concerta har förstört allt för mig

2013-11-16 14:29 #0 av: fuckmybrain

Åt Concerta i en vecka men tvingades sluta pga enorm ångest men framförallt panik attacker. Har varit utan nu i några dagar men ångesten och panikattackerja kvarstår. Har före Concertan inte haft attacker på flera år. Även fått cuicid tankar.
Letade fakta om detta och hittade att vissa central stimulerande medicin kan orsaka abstinens och utsättnings symptom i form av just panikattacker. Så nu äter jag xanor igen vilket jag inte behövt på väldigt länge.
Blir så arg då läraren sa att det inte var nå problem att sluta med Concerta.
Har även dem kända stötarna i huvudet som man kan få efter man ätit ssri.

Nu vill läkarn att jag ska prova ritalin men jag är livrädd. Känner mig som en försöks kanin. Mest.rädd för att biverkningarja blir så kraftiga och sitter i så länge fastän jag slutat.
Nån som har erfarenhet av detta.????

Anmäl
2013-11-16 14:43 #1 av: mrsmrs

så tråkigt att höra! vilken dos började du på?:(

Anmäl
2013-11-16 19:38 #2 av: silversol35

Jag fick först Concerta - vilket jäkla rävgift! Jag tog en kapsle, sedan låg jag i soffan hela dagen med synpåverkan och skum "kroppslig" ångest, alltså den satt i kroppen men jag kände mig inte ångestfylld. Kunde inte röra mig kändes det som. Ringde till läkaren och sa att den medicinen tänekr jag inte ta fler gånger. Fick prova Ritalin och det funkar hur bra som helst. Så det kan vara en stor skillnad.

Anmäl
2013-11-16 22:44 #3 av: SS-Henke

Det är väldigt individuellt hur man reagerar på olika mediciner. Synd att många läkare verkar ha svårt att inse det bara...

Anmäl
2013-11-17 09:43 #4 av: Stressfia

Jag mår skit = ångest, blir inåtvänd, deprimerad mm av concerta när den går ur. Blir mer och mer deppad med under tiden jag går på concerta. Tar ett par dgr innan jag börjar må bättre igen. Concerta för mig är som rävgift!

Medikinet som dessvärre bara sitter i lite över tre tim mår jag bättre på men känner ändå när den går ur. Blir lite inåtvänd och låg. Mildare än concerta!!!

Anmäl
2013-11-17 10:23 #5 av: fuckmybrain

#1 Började p 18 mg i fem dagar men effekten var så liten så jag fick höja till 36.

#2 Konstigt hur samma ämne kan fungera så olika. Men det kkänns ändå sim att spela rysk rolett. Är inte så bekväm i kombinationen panikångest och suicid tankar. Huaa...

Anmäl
2013-11-17 18:20 #6 av: graleh

Jag blev likadan efter Concerta och kände mig också som en försökskanin. Jag orkade inte testa så mycket mer mediciner. Ångesten lade sig efter några dagar. 

Anmäl
2013-11-17 19:07 #7 av: Hera

En till som mådde skit rent ut sagt av concerta.
det står att den medicinen inte ska ges till folk med depression och ångest som förflutet. Risken är då att man får tillbaka det igen.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-17 22:16 #8 av: fuckmybrain

#7 Jag har också läst det men läkarn sa till mig att hon var så övertygad on att concerta skulle göra mig ångest fri. Vilket bullshit

Anmäl
2014-02-02 14:33 #9 av: graleh

#7> Är det sant? Så jävla bra läkare jag hade då - not. Om ångest och depressioner präglat ens liv och de ger en sådant känns det jävligt lame. Jag visste inte det var så, faktiskt. 

Anmäl
2014-02-02 15:26 #10 av: tarotlasse

För mig var det raka motsatsen jag fick sluta med min tidigare medicin och var tvungen att vara ren från denna minst två veckor innan jag började med Concerta eftersom de inte går i hop med varandra.

Däremot så dessa två veckors uppehåll efter nedtrappning  var ju ett h-vete med depresion och ångest.

När jag började med Concerta försvann depresionen och ångesten igen.

Samma när jag glömmer att ta concertan ngn dag elelr naär ja höll upp med medicineringen i 10 dagar vid en utlands resa så åerkom depressionen och ångesten om jag hade innan jag tog Concertan

Concerta har använts i Sverige sedan 1968 utan att visa några som helst utsättnings symptom under dessa år.

Däremot kan problemen man medicinerar emot återkomma när man slutar med Concertan och inga konstigheter med det. 

Slutar man med t.ex insulin så ökar ju blodsockret igen utan att det klassas som utsättnings symptom.  

Inte heller den vetenskapliga forskningen kan visa på några utsättnings symptom förutom en lättare huvudvärk i ett par dagar när man slutar med Concerta.

Kaffe ger betydligt värre utsättnings symptom en vad Concerta ger.

Ritalin och Concerta är exakt samma läkemedel Mentylfenidat det är bara olika styrkor och olika verknings tid annars samma medicin.

Lasse  


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.