Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Presentationer & Nya medlemmar

ny här =)

2013-11-18 20:51 #0 av: morbid-doll

hej hej. jag heter Anna och ensamstående mamma. jag är nu 30 år.. efter 30 år har jag nu påbörjat utredning ang adhd/add och asperger...  tänk om jag hade fått denna utredning tidigare när jag tex gick i skolan.. då kanske det hade gått bättre där? jaja  nu så ska det iaf bli spännande och se vad dom kommer fram till.. uredningen ska vara klar till jul.. sen får jag ta ställning till om jag vill medicinera mig eller inte..  mkt att fundera på =) så jag vill kika runt här och se era historier och åsikter=)  // mvh anna

Anmäl
2013-11-20 17:58 #1 av: indra-bus

Hej Anna!

Välkommen hit. Jag heter Åsa o har adhd o en dotter med adhd o apberger.

En pojkvän med adhd.

Anmäl
2013-11-20 22:33 #2 av: HannaM

Hej=)

Jag heter Hanna och har funnits med härinne rätt länge även om jag varit minst sagt lågaktiv under en period nu. Jag har nyligen (27 år gammal) fått min aspergerdiagnos och för fem år sedan fick jag adhd-diagnosen. 

Jag hoppas du kommer trivas härinne hos oss och kom ihåg att det bara är att fråga om det är något särskilt du undrar.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2013-11-21 09:09 #3 av: fuckmybrain

Hej. Jag är en 30 plus ensamstående mamma som nyligen börjat medicineras. Concerta i början men nu ritalin depå. Jätte tufft att prova mediciner när man har barn. Speciellt när man stöter på psykiska biverkningar. Aggressivitet, ångest, panikångest, depression.

Så ja du har rätt, mycket att fundera på! Mitt tips till dig är att läsa på och fråga fråga om du funderar över nå.
Utan denna sajt hade jag nog inte orkat så här långt ens.

Lycka till och fortsatt trevlig dag.

Anmäl
2013-11-21 21:23 #4 av: morbid-doll

tack=)  ja jag har juh läst att man inte ger concerta till vuxna eller till nån med ångest å depp problem.. å jag känner att jag inte vill utsätta henne för detta.. ja d får jag diskutera på det sissta mötet.. har en dag kvar med massa tester sen ska dom prata om mig och den 17 december ska jag få "dommen".. jag hoppas dom sätter rätt nu och att jag får medicinering.. för ibland blir jag trött på mig själv..tänk då vad min omgivning måste tycka när jag e uppskruvad och allt går i 3000 km/h  =)

Anmäl
2013-11-22 14:52 #5 av: HannaM

Åh, dom ger allt som oftast centralstimulerande. Det är väl om man har en tidigare drogproblematik som dom kan vara lite försiktig (ibland). Jag blir närmast jagad genom korridorerna av läkare med concerta (ja ok inte riktigt men det känns så ibland) och då har jag ändå massvis av dom problem som gör att man ska vara försiktig med eller undvika att sätta in cs. Det är ju att väga för och nackdelar mot varandra och generellt är läkare rätt flinka med att skriva ut piller av olika sorter.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2013-11-25 18:59 #6 av: morbid-doll

ja jag får väll helt enkelt prata med dom imorn..och den 17e.. men med tanke på att jag är hennes enda trygga punkt kan jag inte få massa ångest å bli dålig så jag inte fixar å ha hand om henne.. då får dom se till å sätta in nått annat om d visar sig att dom prompt ska sätta in concerta å jag inte fixar biverkningarna..

Anmäl