Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

för hög dos av medikinet

2013-11-25 05:39 #0 av: n-athalie

tog en karta medikinet 10 mg förut vid 01 ungefär pga att jag mådde dåligt över min pojkvän som jag sårat, han är helt förstörd.. Men jag tänkte till efter den där kartan och stoppa mig själv från att ta mer så det är ingen fara så!
Jag har tagit ritalin innan, snortat och tagit oralt utan kapsel och fick en sån hemsk avtändningen och kände verkligen att jag ville dö. Det var ca 4 år sen så det är ett tag sen och senast jag tog ritalin, inte alls en hög dos så ångrade jag bara att jag varit så kärleksfull så då hade jag bara ångest. Nu till min fråga, är medikinet och ritalin samma sak? och är det en sån där hemsk avtändning jag kommer få igen?
tips om vad jag borde göra mottages gärna, borde jag be min familjehemsmamma stanna hemma från jobbet alternativt att jag följer med henne till jobbet (hon jobbar på behandlingshem där jag själv bodde för 4 år sen) eller kommer jag klara av att vara ensam?

Jag vet mycket väl hur fel det är att ta högre dos än läkaren rekommenderat men ibland måste man få en paus från livet.

TACKSAM FÖR SVAR

Anmäl
2013-11-25 05:53 #1 av: n-athalie

Kanske ska nämna att jag tar strattera 60 mg på kvällen, och så är det tänkt att jag ska ta medikinet 10 mg vid lunch dock hatar jag hur jag känner mig så jag skippar den. Det jag ville få fram var att jag äter medicin dagligen

Anmäl
2013-11-25 06:35 #2 av: n-athalie

ingen som vet?

Anmäl
2013-11-25 07:16 #3 av: Zaphix

Prata med familjehemsmamman och var med henne under dagen om det känns tryggare så.

Men frågan är om det inte är bäst att ringa och kolla läget med giftinformationscentralen om hur allvarligt det är att äta den mängden medikinet också, utifall att det skulle vara farligt.

Anmäl
2013-11-25 12:29 #4 av: Hera

Prata med mamman. Låter som du inte borde ha tillgång till dina mediciner utan att någon ger dig dom när du ska ha det och ser till att du får rätt dos.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.