Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

Väntetid för ADHD-utredning?

2013-12-06 23:23 #0 av: Bacon

Är det någon som vet hur lång väntetid det är för att få komma på ADHD-utredning i Göteborg? Finns det kortare väntetid någonstans i närheten?

Anmäl
2013-12-08 13:30 #1 av: [hihat]

Hej Bor i Sthlm ..för mig gick det undan. Snackade med psykologen i juni och fick tid på Capio hjärnhälsan i slutet av augusti blev klar i  oktober .....fick då diagnos : adhd/dysleksi..... mvh hihat

Anmäl
2013-12-10 20:21 #2 av: Melissa V

1½ år för mig, 1 vecka för min syster

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2013-12-11 22:59 #3 av: Bacon

Tack för svar båda två! Melissa, vet du varför det var så olika lång väntetid för dig och din syster? Var det olika tidpunkter eller på olika ställen eller....?

Anmäl
2013-12-12 00:07 #4 av: Jebie

Hej, jag bor ca 5 mil fr Gbg. Hur långt har du kommit i ditt fall? Har du varit i kontakt med vårdcentral å sökt hjälp, fått träffa nån psykolog? Skrivit egenremiss eller liknande? För mig tog det ca 3 månader innan riktig utredning startade. Först kontaktade jag min vårdcentral å frågade om tid hos psykolog där. Fick då skriva en egenremiss där jag beskrev mina besvär och varför jag trodde jag hade adhd. Efter nån månad fick jag tid hos psykolog på VC, fick prata lite och han ställde frågor och jag fyllde i olika skattningsformulär om mina problem i vardagen. Sedan fick jag vänta ca 2-3 månader innan jag fick börja gå på riktig utredning med allt vad det innebar m test av arbetsminne, intelligens, impulsivitet osv. Eftersom jag har barn tror jag att det gick lite snabbare för mig att få tid pga mina problem inte bara påverkar mig utan även min familj osv.

Anmäl
2013-12-12 18:03 #5 av: mrsmrs

TIPS: åberopa vårdgarantin! 

bor inte i gbg men en gäller ju hela landet och hjälpte mig mycket för att få utredning utan tusen års väntetid.

Anmäl
2013-12-12 20:47 #6 av: Melissa V

Det var i olika kommuner så därför det skilde sig åt u tid.

Ang vårdgarantin så ska alla påbrå den så gör det ingen skillnad i väntetid. Sen anser jag mig personligen inte få gå före i kön från andra som väntat lila länge som jag. Vad gör några månader hit eller dit när man klarat sig hela livet hittills

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2013-12-12 21:01 #7 av: mrsmrs

#6 Ligger helt klart stor påäng i ditt resonemang. Man får helt enkelt utvärdera sin egna situation och känna sig för hur akut situationen är. Men är man desperat och känner att det är panik att något händer så är det en nödutgång som kan kännas skön att veta om :)

Anmäl
2013-12-16 09:07 #8 av: hillalilla

Jag fick förtur för att jag hade ett litet barn. Då tog det ändå ett halvår innan de började själva utredningen. Men den psykologen kunde inte mycket så när hon hade slösat bort ett år så skickade hon mig vidare till ett specialistteam. Dom var bra, men läkaren blev sjuk så då fick de tillslut skicka mig till Mölndal. 2,5 år har det tagit sammanlagt från att jag gick till vårdcentralen.

Göteborgs psykvård är kaos. Viss personal är bra, men de gör om allt hela tiden. Mölndal är bra och jag har hört att Kungsbacka är bra. Mitt utredningsteam kan inte ens kontakta mottagningen som ska ge mig vård. De måste gå genom kontaktpunkten. Så jag hänger i luften.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.