Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Concerta dosering....ARG

2013-12-12 14:26 #0 av: aniccina

Har ätit första 18 i en vecka och mådde skit. Huvudvärk och trött. Ökade då till 36 och har nu ätit det i två veckor. Huvudvärk ej lika stark men finns där och bedövande trött. Somnar varje eftermiddag.

Va hos sjuksystern igår och hon sa att jag ska nu ta 18 på morgonen och sedan 18 igen vid 13 tiden för att inte somna. Någon som varit med om detta med att sänka?

Är nu rädd för att huvuvdvärken ska komma tillbaka. Åker dessutom utomlands nu i 5v och kan inte bara ringa och komma till min sköterska....skit känns det nu.

Vill bara må bra och få lugn i kroppen :(

Anmäl
2013-12-12 21:28 #1 av: ADHDharjag

Har också ätit concerta 18mg i en vecka och sen höjt till 36 denna vecka. Märker förbättring men går ur kroppen efter 6-8h. kan rekommendera självmedicinering, i mitt fall kaffe på em/kväll och på så sätt slippa rebound effekt.

Ni som äter concerta när ni gick in er på medicinen, hur ofta gjorde i en höjning? Behöver öka dosen men bör jag vänta med att göra det i 2 veckor så kroppen vänjer sig? Eller kan jag höja varje vecka med 18mg? (ska prata med läkare men undrar hur ni andra gjorde)

Anmäl
2013-12-13 10:56 #2 av: aekitsune

Jag fick jättedålig hjälp första gången jag skulle börja med concerta. Fick 36 direkt. Gick ner tio kilo första månaden, 8 kilo andra... Osv. Sov ingenting, åt ingenting... Ingen på sjukhuset berättade någonting för mig om biverkningarna. Sen hade jag uppehåll i ca. ett halvår, och bytte sjukhus. Där var de jätteduktiga och informerade om ALLT, och jag fick ta 18 i en vecka.

Nu har jag både 18 och 36, så jag kan bestämma på morgonen hur mycket jag behöver. Kan ju få 54 också om jag kombinerar de båda, men brukar försöka att ta så lågt det bara går. Vill egentligen vara helt utan medicin.

http://aekitsune.blogg.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.