Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Hjälp medicin adhd

2014-01-24 23:23 #0 av: LisenM

Idag var jag hos min skötare och försökte förklara hur det känns och har blivit efter att ätit 18 +18 på morgonen och 18mg vid lunch. Han tyckte att vi skulle testa en vecka med concerta 54 mg på morgonen och inget mer. Iaf, sen skulle hn skriva ut fler propavan och något mer för just insomning. Iaf, när jag skulle hämta ut det hela sa hon på Apoteket att concertan va slut och att jag skulle ha methylphenidate sandoz 54 mg istället. Ok, sen fick jag propavan och något som heter quetiapine teva 25mg Max 2 till 4 tabletter för just sömnen. Snälla någon som vet vad det är mer än att de e nån psyk medicin ! Sova på det?! Sen undrar jag om de e någon mer som istället för concertan fått ovanstående istället och om de verkligen funkar lika! E grymt nervös över att stoppa i mig nya tabletter och har bara 3 styck 18mg concerta kvar, alltså måste jag ju ta dem... Eller inget då, men då faller ju hela grejen! Någon som vet???

Anmäl
2014-01-25 00:04 #1 av: tarotlasse

Jag fick methylphenidate Sandoz 36mg  i stället för Concerta sist jag var på apotekt och exakt samma medicin och ar inte heller märkt ngn skillnad efter 3 veckor.

När jag frågade så har licensen för Concerta gått ut.

När läkemedelsbolagen kommer ut med sina läkemedel söker det licens för sitt läkemedel det blir då skyddat under ett visst antal år för att läkemedelsbolaget ska kunna få in pengar för sina kostnader på vad forskningen och  kostnaden för att få fram detta läkemedel.

Under dessa år får inget annat läkemedelsbolag tillverka och sälja samma läkemedel.

När licensen gått ut så är det fritt fram för alla att tillverka detta läkemedel och då brukar priset rasa rejält på detta läkemedel.

Så  inte konstigt att  apoteket gav oss detta i stället eftersom de ska dela ut det billigaste alternativet.

Jag tittade på den gamla burken  Concerta  och den kostade 745 kr

Methylphenidate Sandoz kostade 569 kr

Men inte så stor pris skillnad som på min blodtrycks medicin som kostar 1260 kr och när licensen gick ut så kostade det billigaste  nya fabrikatet  123 kr.  

Samma med Viagra som licensen  också  gick ut vid årsskitet  kostar 450 kr och det biligaste av de nya fabrikaten kostar 150 kr

Så stora prisskillnader men exakt samma medicin men annan tillverkare.

Lasse

Anmäl
2014-01-25 09:55 #2 av: LisenM

Tack för svar och jätte bra att du testat!!! Jag är lite sådär som inte litar p någon , speciellt inte försäljare... Hon sa just det med att de släppt på det... Känner mig iaf lugnare....
Men, ingen som vet något om quetiapine teva!!!???
Jag blir lite fundersam på om de skrev ut dem för att råkade nämna att allt som är åt det röda hållet i färg blir mer intensivt. Låter sjukt, just nån timme efter att jag tagit concertan blir det så... Fast bara en stund....
Sa också att jag känner mig nästan lite nere... Tar mig inte för något så, och jag behöver inte ha det där att det ska hända något.
Känner att det va onödigt att berätta det och kanske därför jag fick just Queiapine???
Han sa att det var för sömnen, men att jag skulle ta propavan oxå!!??? Ja, e så misstänksam... Men det är konstigt, biverkningarna är just sömnlöshet och viktuppgång oxå, och det är ännu konstigare då jag berättade om att kvällarna för mig blir en rent svullnande på allt gott. Och aptit har jag under dagen...
Hahaha, får ju för mig att jag är knäppare lixom !!!
Ska man hålla igen för vad man berättar???

Anmäl
2014-01-28 16:10 #3 av: Evelina!

Quetiapin är detsamma som Seroquel om du känner igen det preparatet. Sök på FASS så ser du vad det används för. Tycker att din doktor borde informera dig om vilka läkemedel du ska ta och varför.

/Evelina, sajtvärd på löpning, medarbetare på inredning och kaninhoppning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.