Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Venaflaxin

2014-01-28 16:06 #0 av: tervueren

Hej alla!

Nyfiken på era erfarenheter kring detta läkemedel.
Positiva och negativa.

Verkar vara som klippt och skuren för mig med social fobi/ångest/depp.

Har gått på Citalopram många år och har Atarax och Theralen. Upplever inte att det hjälper, särskilt inte mot ångesten.

Ha det bra alla därute! Kämpa på, vi är många som känner likadant!

Anmäl
2014-01-28 18:57 #1 av: Zolah

Jag blev jättesjuk av den :c

fick symptom av 'vertigo' och blev sängliggandes länge ( dels för vi visste inte att det var medicinen som gjorde att jag blev sjuk, dels att det tog ett tag att få ur kroppen ) 

Så jag har inte bra erfarenheter av den medicinen

Anmäl
2014-01-28 22:00 #2 av: Disturbed-Angel

Jag fick brain zaps när jag slutade med den. Det var obehagligt men gick som tur var över efter ett par veckor. Medicinen i sig gjorde ingen större skillnad på mitt mående tyvärr.

Anmäl
2014-01-29 07:11 #3 av: [Rumpstek]

Jag äter dem och tycker det fungerar utmärkt.

Anmäl
2014-02-15 09:32 #4 av: fuckmybrain

Har en vän som äter skiten. Han har problem med enorma svettningar, mage och tarm problem, ont i levern och värst nu är att han börjar känna sig avtrubbad. Förmodar att han drabbas av Care less syndrom.
MEN han kan inte sluta med dessa vidriga tabletter. Han blir så sjuk. Armarna förlamas, tappar synen mm.

Anmäl
2014-02-15 14:31 #5 av: gunillapower

För mig fukar den skit bra! Har testat andra innan men den tar ångesten... äter den nu tillsammans med conserta och nu fungerar livet :)

Anmäl
2014-02-15 17:42 #6 av: Lady Q. Longworth

Hört att sexlusten ska försvinna?

Om det stämmer lärt den väl ta död på andra positiva känslor också? Jag har blivit ordinerad den men vågar inte ta den pga alla biverkningar.

Anmäl
2014-02-15 18:22 #7 av: JohannaEkroth

Jag fick världens hemskaste migränanfall på första tabletten. Satt i 2 dygn med smärtsam huvudvärk, hemskt illamående som satt upp i halsen hela tiden och kräkningar så fort jag rörde på mig. Usch! Inte en tablett till i mitt liv... Kan tillägga att jag har en migrändiagnos. Lipar

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2014-02-17 07:48 #8 av: [Rumpstek]

#6 Min sexlust och förmåga till orgasm har definitivt inte försvunnit. Snarare tvärtom, då jag mår bättre psykiskt.

Anmäl
2014-02-17 14:39 #9 av: KittyBean

Jag åt en tablett venlafaxin krvka och fick hemska biverkningar, mitt synfält krympte och allting blev för ljust, mina muskler lydde inte och jag kunde knappt gå dagen efter jag hade tagit tabletten. Dessutom hemsk huvudvärk och ont i magen. Hade känningar i 5 dagar efter en tablett. Men jag är också rätt känslig för biverkningar och får nästan alltid ta lägsta dosen av allt.

Anmäl
2014-02-19 08:45 #10 av: aniccina

Jag äter den och vill sluta MEN en dag glömde jag ta en tablett men så jäkla sjuk jag blev. Fattade inte förrän på kvällen då jag läste bipack sedeln att det var en biverkning. Hade varit på akuten hela dagen men som sagt inget svar....mådde skit som hjärtklappning,yrsel av grad 10,svettningar och det blixtra varje gång jag blinka...fy fan mådde så illa så jag kunde bara ligga ner.

Kommer detta att vara så under den tiden man trappar ner? Äter idag 150 och är LIVRÄDD för att missa en dag nu pga av dessa biverklningr.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.