Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi

Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Ekonomi

jobb, depression, diagnos!

2014-02-25 22:53 #0 av: [reunion]

Hej alla!

Jag ska börja söka lite jobb. och jag vet inte om/hur jag ska skriva i mitt CV/säga på arbetsintervju om min livssituation. Jag har aldrig haft ett riktigt jobb.(är 22 år nu). Har i princip bara läst lite distanskurser efter gymnasiet på ungefär 25% och hade ett jobb i mindre än 1 månad. Jag har haft många psykiska problem så har inte klarat av att jobba. 

Nu känner jag mig dock redo att ha ett arbete och att träffa folk. jag tänker hur jag ska kunna skaffa ett jobb med mitt förflutna. Hur ska jag kunna säga "det här året har jag inte gjort någonting pga. min depression" och kunna få ett jobb? Men jag kan ju inte ljuga och säga att jag gjorti något annat den perioden. Något jag inte vill berätta är min diagnos som jag fick för typ 2 år sedan.

Är det någon som har haft en liknande situation? Jag kanske borde börja på någon praktik eller något?

Anmäl
2014-02-25 22:59 #1 av: Mona22

Måste du berätta det? kan du kanske säga att du letat jobb men ej funnit något lämpligt? Arbetsgivaren behöver inte veta allt Glad

Anmäl
2014-02-25 23:37 #2 av: odjuren

Kan vara bra att prata med af så du kanske till en början får en praktikplats som kan leda till ett jobb. Jag fick hjälp av af iaf. Har nu en heltidstjänst..
Med hjälp av af och sjukvården kan din arbetsgivare få lönebidrag, vilket gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden

Anmäl
2014-02-25 23:39 #3 av: [reunion]

Nae, det behöver jag ju inte men den kommer säkert fråga varför jag inte gjort något på ett år..:/

Anmäl
2014-02-25 23:43 #4 av: Zaphix

Jag har samma problem, sjuskriven i sex år, nu snart pluggat i två och letar sommarjobb. Mitt CV är tomt.

Jag satsar på att hitta kontakter.. Ska ringa en snubbe imorrn och göra reklam för mig själv.

Anmäl
2014-02-26 12:03 #5 av: Lady Q. Longworth

Jag skriver att för de perioder jag inte arbetat har jag varit föräldraledig och arbetssökande. Om jag varit sjukskriven när jag var arbetssökande har de ju inte med att göra, men sen är det ju så att man är mindre attraktiv när man söker ett jobb om man inget har. De vill ju helst anställa folk som redan har jobb...

Men du kan ju om du klarar det ställa dig som vikarie inom vård-skola-omsorg tex. Även om du då inte jobbar heltid så får du ju iaf referenser att fylla i.

"jag har arbetat som vikarie inom... sedan..." På så vis är mitt CV lite utfyllt

Anmäl
2014-02-27 01:15 #6 av: [reunion]

Tack för alla svar. Det känns bra att andra har haft/har en liknande situation.. Trots att den kanske inte är så bra och jag önskar alla gott såklart.

Jag tänkte kontakta af om min situation och kanske börja med någon praktikplats..

Anmäl
2014-02-27 12:04 #7 av: Anonym

Jag är 30 och har aldrig jobbat. För mig är det uteslutet att söka jobb genom att skicka cv. Mitt enda hopp är praktik och bidrag från af för att bli mer attraktiv.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.