Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

gestagen och adhd

2014-03-25 11:23 #0 av: Adhdfrågor

Hejsan. Jag undrar om någon vet om blandningen av gestagen,dopamin och ritalin som har speciella biverkningar. Det jag undrar är om speciellt blandningen av gestagen och dopamin är något att fundera över. Jag har nämligen läst att blandningen av östogen och dopamin inte är så bra för dem med adhd men har ej hittat något om blandningen av gestagen och dopamin. 

Anmäl
2014-03-25 22:11 #1 av: lokko

Kvinnor har överlag en mindre dopaminaktivitet än män, detta kan till stor del kan förklaras med östrogenet som har en hämmande effekt på dopamin. Så spontant skulle jag gissa på att effekten blir att gestagenet minskar effekten av ritalin.

Men hörru  hur läkemedel interagerar med varandra är ju en så pass viktig fråga då konsekvenserna kan bli förödande, så lyssna inte på ss kvacksalvare som hänger här. Hör med din läkare innan blandar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.