Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

hej

2014-04-02 19:54 #0 av: slemmis

hej. ny här. jag heter Selma och är 12 13 om 8 dagar. jag vill bara säga att jag är mer "välutvecklad" än de flest 13 åringar, altså jag mer mogen än de flesta 13 åringar. idag hade jag en jobbig dag, den var mer än jobbig. jag hade slöjd och vi fick sluta tidigt. så jag tog upp telefonen för att ringa pappa (som jobbade hemma idag) då såg jag att jag hade fått ett sms där det stog att han behövde åka med farfar till sjukhuset. så han inte kunde hämta mig. vilken jävla små sak att bli arg över, men jag blev så arg att jag hade sönder 1 symaskin, 2 telefoner (min och skolansfritidstelefon)  två tavel ramar och en spegel. nuär jag helt slut och villsova i resten av mitt liv. jag har ADHD och tar 1 equasym 30mg på morgonen, och har börjat med att ta 1 ritalin 10 mg på eftermiddagen. idag glömde jag ritalinet. jag behövde skriva av mig.

Anmäl
2014-04-02 19:57 #1 av: slemmis

jag har också dignosen aspergers.

Anmäl
2014-04-02 21:15 #2 av: Funktion

Skojar du? Jag är betydligt mycket äldre än du, skulle dock aldrig kalla mig mogen.

Anmäl
2014-04-03 01:00 #3 av: slemmis

jag var bara tvungen att skriva det för att när man inte känner en person så tänker man kanske på en "vanlig" 13 åring. och om man jämför dem 13 åringar  som jag går i skolan med  med mig så är det nästan en extrem skillnad.

Anmäl
2014-04-03 09:59 #4 av: Funktion

Okej. Många med Asperger har en begåvningsnivå (IQ?) som är över, ibland mycket över, medel. Själv skulle jag inte kalla det vare sig mognad eller att man är smart. Detta på grund av att man ofta har problem att fungera i dagens samhälle. Ofta har man svårigheter med helt vardagliga göromål.

Det här med att hantera motgångar är knepigt. Det är ju jättesvårt när det bara exploderar. Var hittar man knepet att vid en oväntad motgång kunna vänta och sedan reagera på en rimlig nivå? Det sitter ju i hjärnan och det är inget man är herre över. Jag kan i alla fall säga att för min del var det värre när jag var ung och då visste jag inte om någon autism. Jag var bara en ouppfostrad unge med ett fruktansvärt humör och kort stubin. Detta har blivit lite bättre med åldern men fortfarande kan jag i onödan bli blixtförbannad vid vissa händelser, helt i onödan.

Tänk om man kunde ta det lugnt bara...

Anmäl
2014-04-05 21:47 #5 av: slemmis

Det skulle vara väldigt skönt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.