Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF

Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Övriga NPF

läkarintyg

2014-05-03 13:26 #0 av: Anonym

nu ska jag ta mig i kragen och skaffa körkort. Men det står att man måste ha läkarutlåtande på att man har NPF för annars kan man bli straffskyldig? 
Vilket som så kan de få de men vart skaffar jag det? jag har gjort en utredning och fått diagnos men jag fick inge papper på vad jag har mer än en sammanfattning av vad de gått igenom och den novellen kan jag ju inte skicka in. 
känner mig lite vilsen

Anmäl
2014-05-03 13:30 #1 av: VildaVittra

Du kontaktar den läkaren som gett dig diagnosen och ber om ett intyg för körkort.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-03 13:33 #2 av: Anonym

Men de var ju typ 4-5 pers som gjorde utredningen?

Anmäl
2014-05-03 13:44 #3 av: VildaVittra

#2 Jo, men det är bara en som står som huvudansvarig.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-03 13:51 #4 av: Anonym

De kanske sekreteraren kan kolla upp på diakoni kliniken? 

Anmäl
2014-05-03 14:12 #5 av: VildaVittra

#4 Absolut.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-03 23:32 #6 av: LeJ

Jag bad min distriktsläkare om ett intyg, och det godtogs utan problem. Så verkar inte vara nödvändigt att den som gjort utredningen skriver.

Anmäl
2014-05-03 23:37 #7 av: Anonym

Tack :) 

Anmäl
2014-05-04 09:54 #8 av: Zaphix

Jag blev tvungen att klara IVA-testet med ett reultat som en icka-adhdpatient hade klarat det. Tog ett par rejäla medicinhöjningar innan det gick.

Anmäl
2014-05-04 12:51 #9 av: Melissa V

Jag äter inte och har aldrig ätit nån medicin, har ju inge speciella problem eller så i vardagen, men det finns två körskolor här i närheten som speciellt tar emot personer med asp men de behöver intyg bara . 
Vad är IVA test? 

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2014-05-04 14:29 #10 av: lokko

http://www.transportstyrelsen.se/Global/Vag/Trafikmedicin/PM_ADHD_mm_sep2011.pdf

Kortfattat står det i dokumentet ovan att om du inte har några allvarliga besvär av din npf räcker det med som  nämnts tidigare med distriktsläkare, skolläkare går oxå bra.

Har du  kontakt med psykiatrin nu är det dem du bör vända dig till, om du ex får mediciner för din npf (typ concerta).


Ps Vad menar du med "inget papper"? Det borde ju vara en sammanfattning av olika testresultat/undersökningar och en tolkning av dessa samt påföljande en diagnos underskriven av en psykiatriker? Jag misstänker att "sammanmfattningen" du nämner är just ett intyg/papper på att du har en NPF, - det sår väl vad de kommit fram till där, vilken diagnos du har?. Om inte kolla om du kan få ett sådant intyg, det är alltid bra med intyg. Intyg med stämpel och tjusig underskrift i blått bleck är alltid bra!Anmäl
2014-05-04 15:14 #11 av: Anonym

"10 Jag fick två noveller, ena var precis allt vi hade pratat om samt kopior av testerna de gjort. Det andra var en kortare sammanfattning samt vad jag bör tänka på och träna på. Det var mest bara att jag bör tänka på att utveckla mina svar, tex "bra" kanske inte räcker utan mer säga "det är bra för att..." 
De sa att själva intyget skulle komma några veckor senare (var väl ca 2 mån sen jag gjorde utredningen) 

Men var en kråka på ena, trodde intyget mest skulle bestå av ett a4, inte 5 st sammanlagt :D så jag som nog missuppfattat det i så fall. 

Då verkar de räcka med att ringa distriktsläkaren alltså, ta med mig den sammanfattningen? 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.