Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Är detta tics?

2014-05-20 17:57 #0 av: Mysan_

Ibland (kanske bara 4-6 ggr om dagen) blir min hand spänd och det typ sticker i den och jag gör av en reflex en särskild rörelse med den. 

Är det något ticsliknande? (Jag vet att dom som har tics brukar göra sina tics oftare än jag gör mina, men jag ville bara undra)


OBS! Vet inte om jag valde rätt sajt, tog bara någon. Galen


Anmäl
2014-05-20 22:19 #1 av: KimE

Det kan vara trång karpal tunnel.

Anmäl
2014-05-21 15:51 #2 av: lokko

Tics är lite trixigt att definiera... Det något mitt emellan det ofrivilliga och tankestyrda, men tics är inte i sig ett kroppsligt fel. Det är en -om jag förstått det rätt inte en tvångshandling men samtidigt är det det.

Det kan mycket väl vara ett tics men det kan även som KimE nämner något rent fysiologiskt. Du bör ta det på allvar och höra med en skolsköterska eller med vårdcentralen så de får kolla upp vad det är för något. Är det tics är det oftast ofarligt och kan gå över av sig själv - typ genom att försöka låta bli att utföra rörelsen när känslan kommer som kommer det att släckas ut med tiden (det kan dock ta ett tag). Är det inte tics så -öh då ja jag har ingen aning.... Kolla upp det! (med någon som är professionell, inte med oss muppar här på ifokus)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.