Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Medikinet

2014-06-21 17:40 #0 av: Tintin82

31 år och har diagnosen ADD/As fick den för ca 4 år sedan. Efter mycket om och men så fick jag hjälp att testa concerta och till en början fungerade det bra men efter hand så blev jag låg och kände inte igen mig själv..
Efter mycket om och men fick jag medikinet som jag tar 30 mg +10 mg på morgonen och på eftermiddagen 30 mg (10 mg är tablett) i början har detta också fungerat bra men känner att efter ett tag får jag ingen effekt längre. Min läkare har skrivit ut 20 mg så nu ska jag få 30+ 20 mg tror ni att det kan bli effekt igen

Anmäl
2014-06-22 11:17 #1 av: Stressfia

Är som dig och mådde inte bra på concerta. Fick sedan testa medikinet, funkade först bättre men avtog och blev bara lite småstressad. Har sedan en tid stått på elvanse! Den rekommenderas, mildare vad gäller biverkningar men ändå effektiv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.