Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Hjälpmedel & Stödinsatser

Hjälp med körkortsteorin

2014-06-27 21:27 #0 av: Disturbed-Angel

Finns det någon som helst hjälpinsats som jag med diagnos Asperger och ADD kan få för att kunna lära mig körkortsteorin. Har försökt och försökt men kan bara inte lära mig.  Ingenting fastnar och koncentrationen håller i några sekunder. Har inte råd att ta privat lektioner, lever på aktivitetsersättning och går knappt runt som det är. Men behöver verkligen ett körkort för att kunna bli friare i min vardag. 

Finns det någon som vet nått sätt?

Anmäl
2014-06-28 09:13 #1 av: [Regnfru]

Det här inlägget kommer du inte gilla, men är det så att du verkligen inte kan lära dig teorin, så tycker jag att du borde strunta i körkort. Det är farligt med folk som är ute på vägarna som inte kan köra bil.

Anmäl
2014-06-28 10:06 #2 av: Disturbed-Angel

Jag har inga problem med att köra bilen, det är att lära mig vilken tyngder på släp och hur mycket bilen får väga och sådana saker jag inte kan lära mig.  

Anmäl
2014-06-28 21:02 #3 av: LeJ

Jag läser bara några sidor åt gången, sen får det ta lite tid.

Finns det någon specialutbildad lärare på din bilskola? Du kanske kan spara ihop till 1-2  privatlektioner på körskolan.

Min lärare säger så här, tycker ni att en sak, t ex släp, är jättesvårt, hoppa över det då, det kommer kanske 2 frågor max om varje sak och ni kan alltid gissa.

Man lär sig en del också genom att göra övningsproven.

Här är gratis vägmärkestest. Jag tyckte det var lättare att lära såhär än att sitta och stirra i boken.

http://www.korkort-teori.se/teoriprov/vagmarken/forbudsmarken-prov.php

Och här är gratis körkortsfrågor på nätet.

http://www.körkortsfrågor.nu/fraga

Jag har också as och håller på nu med körkortet, jag använder mig av frågorna för att jag tycker att jag lär mig bättre när jag ser teorin från olika synvinklar.

Anmäl
2014-07-01 19:14 #4 av: Madelone

Bonniers trafikskola har på nätet att man kan läsa teori i lungn och ror. En berättar röst sen tre olika faser av kåntroll frågor på det sen. Jag har dyselexi och älskar att  den sidan finns. jag gav 299 för 3 månader och då kan jag använda det hur mycket jag vill. Länkar sidan nere.

http://www.bonnierstrafikskola.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.