Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Jag är så less.

2014-06-28 18:48 #0 av: Kadoor

Nu är jag så himla trött!
I höstas/vintras började jag med en utredning för Aspergers, de på bup sa att det skulle bli klart till jul. Blev det så? Nope. Utredningen är inte klar ännu.
Vi fortsatte med resten av utredningen, sedan skulle en av mina psykologer prata med min mamma om hur min barndom var osv, för att få en förståelse för hur jag var som barn. Min mamma har en del psykiska problem(orkar inte ta upp allt om det nu), hon bodde även i Stockholm då vilket ligger 6-7 timmar ifrån mig(bor alltså inte med henne). Hon var tvungen att åka tåg tidigt och i flera timmar osv, och vad gör då psykologen, på väg till oss? Jo, han avbokar mötet med henne!! Arg TROTS att hon mådde dåligt, vi märkte det väldigt tydligt eftersom att vi hade ett umgänge efter mötet(som aldrig blev av). Efter någon månad ungefär skulle vi sammanställa det vi gjort. Då fick jag diagnosen/prognosen "drag av aspergers". Utan att ens ha fullföljt utredningen! Nu har jag dock fått träffa en läkare, men vad händer inte då? Jo, vi får säga exakt allt vi har sagt till alla på bup, alla på socialen osv flera gånger redan. Alltså vet de redan allt, in princip. Kanske var några småsaker som vi nämnde för läkaren men som inte kom upp med andra. 
Nu ska min läkare prata med min mamma, så får vi se vad som händer.
Det som gör mig förbannad är att de på bup här inte kan göra någonting ordentligt alls.
När jag var yngre nekade de mig till en diagnos. "Men om hon måste ha koll på saker och behöver ordning, ge henne ett schema då." Sa de, utan att ens låta mig få en ordentlig utredning. Enligt bup behövdes det inte, för jag kunde klara mig om jag fick ett schema.

Jag blir så himla less, trött & arg. Och inte minst ledsen... Inlägget var mest för att få skriva av mig lite, är självklart glad över att äntligen få en diagnos. Men jag är inte så säker på om bup kommer göra saker ordentligt denna gången heller, när de ska prata med min mamma... Bup här är inte sådär jättebra, har aldrig haft den uppfattningen.
Har någon annan upplevt detta eller liknande när ni har haft "kontakt" med bup? Det kanske bara är där jag bor som det är så... Suck.

Anmäl
2014-06-28 18:49 #1 av: Kadoor

Vet btw inte om jag satte inlägget i rätt grupp, men någon får väl flytta den om den ska placeras ngn annanstans! Glad

Anmäl
2014-07-20 21:33 #2 av: Mia40

Jag har en diagnos inom aspberger/autismspektret.
Jag är en kvinna, mamma, fru på 43 snart 44 år. Sysselsättning genom jungby kommuns psykatrin.
Jjag är intresserad av promenera, träna, vara med hundarna, shoppa, mode, resa, fika på stan, bio, djur, inredning, djur och natur m.m.
Jag söker efter både vänner .
Jag är en snäll, omtänksam, glad ,öppen, positiv person som längtar efter vänner att hitta på saker i hop med tex fika på stan gå ut och ta ett glaso vin ihop med eller nåt annat trevligt. Hör gärna av er till mig
En lung hundtokig, Fick sin aspergers diagnos vid vuxen ålder och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund. Tillläggs handikapp: Autism, utvecklingstörning m.m.
Denna blogg handlar om att leva med flera diagnoser samtidigt, och kämpa för att få rätt vård. Samtidigt som man lever ett vanligt liv, pussla mycket med våra hundar och försöker få bort den negativa attityden kring psykisk ohälsa.
Detta är en blogg om att inte alltid fungera som samhället begär.
Har insett både ett och annat. Många finns INTE för mig, Jag saknar en vän som kan ställa upp för mig och lungnar mig och tröstar mig. De tröstar, lugnar mig och förstår. De kommer med de allra klokaste orden som endast en vän kan säga och det gör mitt hjärta blödigt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.