Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

En bra privatläkare i Uppsala

2014-07-03 07:29 #0 av: [Regnfru]

Jag skulle behöva namnet på någon bra privatläkare i Uppsala, en med inriktning mot psykologi då. 

Ge mig namn!

Anmäl
2014-07-04 10:58 #1 av: Niklas

Ola Lundin om det är den inriktningen du vill ha.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2014-07-06 13:58 #2 av: lokko

För vilket syfte söker du en psykiatriker? Är det för en diagnosutredning eller förskrivning av ADHDläkemedel?  Eller är det för en mer terapeutisk behandling? För andra diagnoser än autism/ADHD? Nämnda Ola Lundin är ett alternativ för det första söker du någon för det andra är han nog ett sämre alternativ. Lundin  är kontroversiell, det finns en hel del negativt skrivet om honom och en hel del med positiv erfarenhet av honom. Jag hör mestadels till den senare gruppen. Jag gjorde min utredning där. Det gick snabbt och effektivt utan krusiduller, med stor respekt för mina egna tankar. Ett par veckors kö till utredningen om man gör den privat utan remiss och själva utredningen tog ett par veckor totalt till att jag hade mitt muppcertifikat. Ibland kan jag tycka att det gick lite för snabbt, att man kunde gjort den mer grundlig, men det kanske snarare är en naturlig del i att understundom fundera över om jag verkligen fick rätt diagnos? Att jag oavsett vem som satt min diagnos ibland hade funderat över om den var rätt gjord. Jag skulle vilja sammanfatta hans filosofi lite grann som att "om en patient kommit så här långt att han antingen är beredd att lägga ut en jäkla massa pengar på en privat utredning eller ta den långa påfrestande vägen via remis från landstinget så har patienten tänkt igenom detta länge och noga och är säker på att hon har diagnosen. Då är det mycket sannolikt att det stämmer" Det är väl inget han säger raktu ut, men i stort tycker jag det är en sympatisk syn på patientens egna förmåga och självkänndeom (vi är trots allt världsledande expperter på oss själva....). Utredningen har de klassiska testbatterierna, men inget mer, inget "laga mat med arbetsterapeuten" inga långa intervjuer med anhöriga (men jag fick berätta vad min mor sagt om mig som barn vid intervju) etc. detta passade mig utmärkt.

Min medicin fick jag via landstinget, men Lundin är omtalad för att vara mkt välvillig med att skriva ut ADHD-medicin, och att det framförallt är lätt att få Metamina utskrivet. Vilket han fått mycket skit av i media. Menoxå givetvis framförallt från patienthåll mkt stöd.

Anmäl
2014-07-07 10:06 #3 av: Niklas

#2: Får jag fråga vad det kostar på ett ungefär att göra en privat utredning? Betalar man timme för timme eller hur går det till?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2014-07-08 13:42 #4 av: lokko

Det var några år sedan jag gjorde den, så jag minns inte exakt och priset kan givetvis ha ändrats. Men drygt 20k har jag för mig. Man betalar i 2 omgångar (eg för bedömning och sen test)

Anmäl
2014-07-08 23:43 #5 av: Niklas

Okej. Tack för svaret! Det är säkert något fler undrar när de hör att alternativet finns.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2014-07-12 12:53 #6 av: LinaIsabell

Är det möjligt att få en remiss till honom och slippa betala dessa pengar?

Anmäl
2014-07-12 19:27 #7 av: lokko

Tror det beror på vilket landsting du tillhör, om det har ett avtal med honom, hur de ställer sig till honom etc. Samt om de gör egna utredningar, då brukar de ofta vara ganska snåla med att ge remiss till externa aktörer. Gör de egna utredningar antar jag att det krävs  en bra anledning till att  få göra den hos honom, oavsett så tar man det via  remissvägen brukar det ta lång tid. Du kan ju maila honom, han kanske vet mer och har tips på hur du ska gå till väga. Han har nån hemsida där maiadressen finns, googla efter den .

Anmäl
2014-07-12 20:28 #8 av: LinaIsabell

Okej tack för svar!

Anmäl
2014-07-18 15:57 #9 av: Barneveld

Själv är jag väldigt nöjd med Ola Lundin. Tycker bland annat att jag får fantastiskt bra bemötande av honom. Egentligen vet jag inte hur kontroversiell han är. Han är inte omtyckt av Scientlogisekten och deras underavdelning KMR. Om scientologer själva fick välja så skulle det inte ätas några psykiatriska mediciner alls i världen utan alla skulle gå deras kurser i scientologi istället och nu har de valt ut honom som en lämplig måltavla för de gillar inte psykmediciner och de gillar absolut inte narkotikaklassade psykmediciner och det är ju det han har specialicerat sig på. KMR ser till att det skrivs mycket kritik mot Ola i pressen. Om någon patient blir missnöjd med Ola så vet KMR det och försöker dra nytta av det. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.