Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

Feldiagnosticerad Asperger?

2014-07-13 18:18 #0 av: [Linsenhejhej]

Hej.

Jag fick min Asperger-diagnos som 13-åring (är 18 år nu), men tycker inte att den stämmer in på mig. Läkarna och så vidare skriver hela tiden att jag har selektiv mutism också, men jag har aldrig fått den diagnosen (skulle utredas för det men det blev inte av eftersom det "inte behövdes"). Jag tror att det är selektiv mutism som kan få det att verka som att jag har Aspergers syndrom/autismspektrumtillstånd. 

Enligt mig själv har jag bara AS-liknande problem utanför hemmet, på grund av min selektiva mutism. Mina föräldrar säger att jag beter mig väldigt "normalt" när jag är hemma.  Min pappa tror inte heller jag har Aspergers syndrom.

Hur ska jag göra? Jag har inget emot AS men jag tror som sagt inte att jag är en aspergare. Jag vill utredas för selektiv mutism och få bort min Asperger-diagnos (om den nu är feldiagnosticerad). Går det? Jag kan i de flesta fall inte prata med andra än mina familjemedlemmar, så hur gör man?

Anmäl
2014-07-13 18:24 #1 av: Saffran0Spice

Prata med en läkare och säg det du skrivit här. Be att få bli omvärderad och testad då det inte stämmer med vad du själv och andra upplever, ta med din pappa så han kan vara ''vittne'' och stötta din story för läkaren =)

Anmäl
2014-07-13 18:27 #2 av: [Linsenhejhej]

#1: Tack så mycket för ditt svar! Glad

Anmäl
2014-07-13 22:29 #3 av: JohannaEkroth

Många tester man gör är ju intelligenstester och hur man ser på händelser. Dessa tester är omöjligt att din selektiva mutism kan påverka.

Hemma är jag också annorlunda och orkar vara social på ett annat sätt. Utanför är det ju så mycket intryck man måste sortera som man inte är van med. 

Men känner du dig inte hemma i diagnosen så be att få göra en omdiagnosticering.  

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.