Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Metamina

2014-08-18 18:26 #0 av: Panzer

Några andra här som likt mig får huvudvärk av Metamina? Metamina är i stort sett verkningslöst förutom att mitt humör blir temporärt bättre. Nackdelen är annars huvudvärken som alltid träder fram några timmar efter intaget, det avhjälps heller inte av huvudvärkstabletter.

Anmäl
2014-08-18 18:47 #1 av: SSKAnna

Haha; vad lustigt att läsa detta just idag- <<<<<då min huvudvärk är lite värre än vanligt.

Äter Metamina sedan ca 4 år och har mycket god effekt av dem men även huvudvärk rätt ofta. Det är som spänningshuvudvärk och jag har det liksom "i bakgrunden" nästan jämt.

Å andra sidan hade jag det redan innan eftersom jag alltid var så himla trött..

Jag funderade faktiskt idag på varför det är så vanligt att både Metylfenidat och dextroamfetamin orsakar huvudvärk... ?

(och nu vill jag INTE ha en massa svar i stil med: "Det är för att det är SÅÅ starkt!")

Anmäl
2014-08-18 18:56 #2 av: Panzer

För min del så är det en molande värk bakom ögonen som pågår en halv dag. Frågan är om det är värt att ta Metamina om det i likt med ditt fall aldrig blir bättre? Huvudvärkens grad verkar också stå i proportion till intaget.

Anmäl
2014-08-19 09:34 #3 av: mosterli

Om du inte har några positiva effekter f.u. en humörshöjning är det tveksamt om du har rätt medicin. Prata med din läkare. Har du testat Elvanse?

Anmäl
2014-08-19 12:00 #4 av: SSKAnna

Det är säkert väldigt olika förstås; jag tycker att det är värt det- definitivt men på mig fungerar det ju annars otroligt bra!

Jag har inte upplevt att min huvudvärk blir värre vid högre intag dock så i ditt fall, Panzer verkar det annorlunda. Vad har du för dosering??

Anmäl
2014-08-19 18:05 #5 av: Panzer

Jag hade en hemsk huvudvärk igår som varade i ca ett dygn och då hade jag bara tagit 10mg på morgonen. Jag har som mest tagit 40mg under en dag, men det gör jag aldrig om igen.

Anmäl
2014-08-19 18:07 #6 av: Panzer

#3 Har aldrig hört talas om denna medicin, är den ny eller?

Anmäl
2014-08-20 18:26 #7 av: Corpen

Känner att jag behöver lätta på lite erfarenheter här!

Jag har ADHD och är även gammal amfetaminst(intravenöst) och när du beskriver dina om vi får kalla dom bieffekter så är dom väldigt lika dom sämre effekterna du får när du tar amfetamin och det brukar då bero på vätskebrist,näringsbrist,dåligsömn, eller helt enkelt för stort intag.

men jag fick även mycket huvudvärk i början av min concerta medicinering för nu åtta år sen och den enda orsak jag har kunnat komma fram till var mitt blodtryck som jag nu äter låg dos blodtrycksmedicin för.

sist men inte minst så är väl metamina en väldigt ren form av central stimulantia preparat och då kan jag tänka mig att doseringen är väldigt känslig....

Så tänker jag ;)

Anmäl
2014-08-23 12:26 #8 av: SSKAnna

Tack för dina erfarenheter; #7!!

Jag försöker alltid tänka på det där med näring och vätskeintag men huvudvärken tycks inte påverkas av det heller... Sover gör jag hur bra som helst så det är inte heller det.

Angående doseringen så har du en bra poäng, som tur är finns det ju bara 5 mg tabletter av Metamina så "hoppen" mellan doser blir inte så stora även om det förstås är olika på olika personer.

Om jag jämför med Concerta så känner jag direkt att Metamina är en "renare form". Jag får faktiskt bara ca 10% av biverkningarna jag hade med Metylfenidat.

Metamina innehåller ju bara dextroamfetamin; inget levoamfetamin medan t.ex. Concerta innehåller lika delar dextro/levometylfenidat. Detta trots att man vet att det är levo-delen som står för de flesta biverkningarna.

Jag kan tänka mig att det kan kännas underligt med adhd-mediciner (speciellt Metamina) om man tidigare missbrukat Amfetamin. 

Jag är så glad att jag faktiskt aldrig kom i närheten av att prova det när jag var yngre; jag hade väl fastnat i det som superlim...

När jag började med Metamina kände jag nämligen att det var "pusselbiten som alltid tidigare hade fattats"!

Anmäl
2014-08-23 14:29 #9 av: lokko

Ett annat fenomen som är vanligt bland amfetaminister är spända käkar. Jag kan själv uppleva det ibland när jag tar metamina, trots att det ju inte ens är i närheten av de doser missbrukare tar. Att man ständigt går med ihopbitna käkar kan givetvis vara en förklaring till huvudvärk. För en del funkar det med att bara medvetande göra detta, att de försöker uppmärksamma när de spänner sig och då medvetet tänka på att slappna av i käkmuskulaturen; för andra funkar exempelvis bettskena bättre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.