Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

rimlig medicinering?

2014-09-08 19:54 #0 av: illusi0n

Hej jag är 33 och har under senaste året blivit diagnoserad med adhd+gad.
Mitt problem ligger vid sömnen eller när jag aktiviteterna slutar då blir jag oerhört trött. Jag har förrut jobbat med barn på fritids och då inte haft några problem att ta in alla intryck osv räkna så alla är där men var oerhört dålig på det andra hålla reda på saker planera osv men sedan blev det svårare och svårare att ladda batterierna efter en jobb dag så sjukdagar blev fler och fler. Osv så fick gå till företagsvården där 2 läkare direkt sa adhd på första mötet så remiss till psyk och utredning som nu är klar. Jag tycker världen efter några månader blev oerhört mycket större. Och nästan all min mani har försvunnit det vill säga mitt data spelande och serier jag kollq på efter jobbet för att ladda upp batterierna. Men nu har jag problem vid sömnen igen att det inte blir tyst trotts att jag är aktiv underdqgarna trotts min sjuk skrivning. Nu till min medicinering
Concerta 54 morgon 16 eller 32 lunch sen 16 mg vid 5 så totalt 108 mg om dagen.
Lyrica 150mg 150 mg kväll
Cymbalta 90mg morgon
Stesolid 4 x 5 mg om dagen vid behov ibland tar jag 1 ibland 6 det beror på men aldrig mer än att det är slut vid intervallen.
Sen har jag 1-2 imovane vid behov. Så varje kväll.
Jag ska prata med min överläkare på onsdag min företags läkare tyckte jag skulle prova på ritalin eller elvanse ev.
Förrut hade jag 54 +54 concerta morgon lunch sen snabbverkande ritalin på kvällen men kände men arg kinkig blev irriterand på saker jag normalt inte blir.ursäkta för världens längsta meddelande men aja så äre jag har också tappa ca 40 kg på hm 4-5 månader är det normalt? Jag motionerar mycket mer nu och äter betydligt mindre visa dagar inget jobbar på att få rutiner på det men dom tycks inte reagera på det typ. Jag bar överviktig såklart förrut och börjar röra mej mot en normal vikt nu.
SÅ nu var jag klar
Mvh tom

Anmäl
2014-09-08 20:21 #1 av: illusi0n

Jag lider också av depression med jämna mellanrum kan tillläggas. Och har självskade betende. Och har legat inlagd pga av det 2 gånger det senaste året. Och dom säger att jag har svårt med "separation" från människor rent generellt. Och har oerhört lätt att bli sviken.
Så var visst inte klar :p hade själv inte orkat läsa allt det här så förvånad om nån annan gör det ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.