Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Det där med allmänt hyfs...!

2014-09-21 07:05 #0 av: Skorpion76

Det sägs ju att det tillhör allmänt hyfs att man tackar för att man får någonting. Det är så viktigt att tacka att vi till och med tjatar om det i tron att personen annars glömmer bort det, men då undrar jag hur hyfsat det är att bete sig utstuderat. Att till exempel göra någonting som man vet sårar en annan person just i avsikt att såra. Hur hyfsat är det?

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2014-09-21 07:39 #1 av: [[Rosmarmelad]]

Det har inget med hyfs att göra, det är enbart elakt.

Anmäl
2014-09-21 07:41 #2 av: Skorpion76

Tack för svaret! 

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2014-09-23 23:12 #3 av: portera

Ja att medvetet göra något som skadar någon annan är elakt.  När du skrev utstuderat trodde jag du först att du skulle till att säga att man gör något förstärkt eller förställt i ett försök att passa in - att göra det som "förväntas" av en. Typ hälsa på någon överdrivet artigt t.ex. Att svara ärligt är ju ofta ett hyffsat uppförande, men ibland är en liten förvanskning av sanningen nödvändig för att inte vara ohyffsad. Vad jag vill säga är att det naturligtvis finns gråzoner och gränsfall.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.