Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Samlare

2014-09-24 16:09 #0 av: zodiakathena

Önskar komma i kontakt med extrema samlare!

Vet du någon som har problem med extremt samlande? Eller är du själv en extrem samlare, som tycker att det har gått för långt men ändå inte kan sluta?

Skicka gärna ett meddelande till min inbox. 

Anmäl
2014-09-25 11:15 #1 av: Allamej

Jag samlar på pärlor men utöver att det gräver hål i plånboken så är det inget problem eftersom jag använder dom hela tiden för att kunna vila hjärnan och tillverka vackra saker.

Min syster kallade mig för samlare och när jag åkte in på en 8 månaders runda på sjukhus (höll på att dö, lite blodförgiftning,köttätande bakterie osv.) så fick hon hypermani och rensade ut allt ur min lägenhet som kunde vara smittsamt. därmed även alla vykort från mina vänner och andra saker som hade stort personligt affektionsvärde.

Regelrätt samlare är jag inte och om du är det så har jag en sak att be dig om. Be om hjälp förrän det är för sent. Hjärta Det är en sjukdom som kräver många års terapi även efter att man har fått bort skrotet och allt som samlaren har dragit hem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.