Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Kan jag ha en diagnos?

Har jag en diagnos?

2014-10-21 21:11 #0 av: jela96

Hej.

Jag är så jäkla trött på att ha det såhär för jag mår så extremt dåligt och allt blir bara fel!

Jag är 18 år gammal och har blivit diagnoserad för panikångest sen 3 år tillbaka och äter ångestdämpande.

Mitt humör skiftar mellan jätte glad och för att sedan gå in i en sjuk ångest eller så blir jag extremt arg och får stora vredesutbrott där jag inte kan kontrollera mig själv. Det kan handla om stora saker som hänt men även små saker som är obetydliga för alla andra men som bryter ner mig totalt eller ger mig ett hemskt utbrott.

Jag känner mig ofta så jäkla rastlös trots att jag har det bra, har djur och pojkvän och lägenhet ändå blir det som en tvångssak att gå in och kolla på blocket för att sedan hitta ett djur och bestämma mig för att det SKA jag ha för att sedan få nej från familjen och de ger mig extreeema vredesutbrott!

Jag är och har alltid vart rädd för att mista människor runt mig och klarar absolut inte seperationer, ofta när jag och pojkvännen bråkar och han går härifrån ringer jag och hotar om att ta mitt liv.

Sen är jag så himla känslig! Kritik tar kål på mig direkt och om jag hör något elakt bryter jag ihop.

Jag har även enorma impulser! Jag kan som ett ex. se en hund på blocket och sedan gå och köpa den utan att ha tänkt igenom det alls vilket kan ställa till stora problem.

Sen ett till problem som skapar stora problem i förhållanden är att jag kan inte ta ett nej, det är omöjligt för mig! Jag får vredesutbrott direkt...

Klarar inte heller av att koncentrera mig i skolan.

Har även haft ett självskadebeteende och tagit överdos 5 gånger.

Snälla hjälp mig... orkar inte ha det såhär vill bara komma fram till vad problemet är..

Anmäl
2014-10-21 21:14 #1 av: Challa86

Den enda som kan sätta en diagnos på dig är en psykolog eller läkare. 
Ring och boka ett möte imorgon så blir det säkert bättre efter ett tag. 

challameow.wordpress.com 

Anmäl
2014-10-21 21:20 #2 av: hannan

Har du kontakt med psyk i dagsläget? Jag är så klart inte alls kvalificerad att sätta en diagnos, men utifrån din beskrivning låter det som att du har en solklar borderline-personlighet.

Anmäl
2014-10-21 21:38 #3 av: portera

Nej diagnos kan vi inte sätta, men håller med om att det låter som borderline-hållet. Det finns ett särskilt forum här på Ifokus för det: http://borderline.ifokus.se/

Anmäl
2014-10-23 17:10 #4 av: ossilian

Ja, ta kontakt med vården och försök få till en ordentlig utredning. För såhär ska du inte behöva må.

Mina tankar går också mot borderline.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.