Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

Idag började vi!

2014-11-18 22:17 #0 av: Candela

Var på mitt första utredningstillfälle idag. Det har egentligen kommit väldigt snabbt och oväntat. Har sökt läkarhjälp i flera år för att få reda på orsaken till min trötthet/utmattning, men ingen har hittat något fysiskt fel. Efter ytterligare ett läkarbesök med helt normala blodprover kände jag mig desperat och ringde till min läkare på psyk. 

Råkade nämna mina inlärningsproblem över telefonen, och nu 2 månader senare har jag påbörjat en utredning  för att "utesluta ADD" (som det så fint står i journalen).

Jag som trodde det var lång väntetid på sånt här! Jag har inte ens bett om en utredning, men det är nog bra att det blir av. Min son har precis fått en autismdiagnos, och det finns en hel del jag känner igen mig i.

Anmäl
2015-01-27 12:01 #1 av: Candela

Idag blev vi klara med alla formulär och intervjuer. Om två veckor ska min arbetsterapeut och hennes kollegor samlas för att diskutera resultaten.

Känner mig lite nervös.. För ett år sen gjorde jag en liten sömnutredning för att se om jag kunde få ett kedjetäcke utskrivet, men det fick jag aldrig. Kände stor besvikelse över det, eftersom jag sover oroligt på nätterna (men psyk-teamet tyckte att jag hade ett normalt sömnmönster)..

Nu hoppas jag på en diagnos eftersom jag vet att jag uppfyller flera av diagnoskriterierna, vilka påverkar mitt dagliga liv negativt.. Vill kunna få bättre hjälp av samhället med jobb och studier, men det är svårt utan att ha sina svårigheter på papper.

Jag känner oro för att jag kanske inte har fått fram riktigt allt jag vill ha fram. Att jag har gett en ofullständig bild av mitt liv. Ställer in mig på att "friskförklaras" för att slippa besvikelsen..

Anmäl
2015-01-27 15:51 #2 av: Cochon

Håller tummarna för dig Candela, att allt ska lösa sig! Blomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.