Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Muskelvärk av concerta

2014-11-26 10:58 #0 av: Eva73

Hej!
Har ätit concerta sedan i juli 2014. Medicinen har varit toppen och förändrat mitt liv på många sätt. Dock har jag haft värk i ett område i bröstryggen sista två månaderna. Varit till min ordinarie läkare på psykiatrin som skrev ut concertan. Hon säger sig vara säker på att det inte är en biverkan av medicinen. Det borde inte vara på sånt begränsat område. Varit i kontakt med sjukgymnast och läkare på hc. Alla prover är bra och inget konstigt känns i muskulaturen. Har ej gjort röntgen än, men ska nog tjata mig till en sån. Finns det någon som känner igen sig? Känns som ihållande kramp i musklerna i bröstryggen. Riktigt jobbigt. Känns surt om man ska behöva sluta med en medicin som fungerar så bra

Anmäl
2014-11-27 08:00 #1 av: Jebie

Hade liknande då jag stod på Concerta: muskelspänningar i rygg, axel å bröstmuskelatur. En känsla av att ha muskelinflammation som kom å gick i flera månader. Även muskelkramp i vaderna om nätterna. Testade att äta magnesium men det hjälpte ej. Besvären försvann då jag bytte t Elvanse.

Anmäl
2014-11-28 21:40 #2 av: Eva73

Tack så mycket för ditt inlägg 😊 Känns ungefär som dom biverkningarna du hade med concertan. Jag ska försöka få utskrivet elvanse jag också!!

Anmäl
2014-11-28 21:40 #3 av: Eva73

Tack så mycket för ditt inlägg 😊 Känns ungefär som dom biverkningarna du hade med concertan. Jag ska försöka få utskrivet elvanse jag också!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.