Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Dagis / Skola / Jobb / Praktik

Klara av ett arbete?

2014-11-28 17:35 #0 av: jela96

Hej!

Jag har tänkt så mycket på det här.

Jag har hoppat av gymnasiet eftersom jag mår så psykiskt dåligt och jag är säker att det hade slutat väldigt dåligt om jag tillslut inte insåg att jag inte klarar av det.

Och nu måste jag hitta jobb för att överleva. Har ett jobb på gång men jag är så jäkla rädd... Rädd att jag inte orkar och att det går åt helvete rent ut sagt. .

Hur gör ni som mår psykiskt dåligt med jobbet? Vad jobbar ni som och hur fungerar det?

Kram till er alla.

Anmäl
2014-11-28 21:41 #1 av: Skogsraah

Jag blev sjukskriven med "grundanledning" ångest angående jobb. Har varit så för mig med skola och jobb sedan jag var 15, men att det eskalerat. Inte klarat av att närvara lika mycket som jag borde, många sjukskrivningar som jag egentligen inte ens vetat varför jag gjort. 

Så ja, jag känner din rädsla. Är riktigt rädd och orolig för den dagen jag är "frisk" och kan jobba/plugga igen. För jag har aldrig klarat av att närvara lika mycket som jag borde och har alltid slutat i ångest som gör att jag inte klarar av att gå dit. Motivationen dör helt för mig efter tre veckors ny sysselsättning, i regel. Sedan blir det bara en daglig klump av ångest och det känns som rena pesten att det ska se ut såhär nu för mig. Samma sak varje dag, borta 8 timmar om dagen på något jag mår dåligt av, ingen frihetskänsla osv osv. För mig har det inte ens spelat någon roll om jag tycker det är en trevlig klass eller arbetsplats, ångesten har smugit sig på och förstört ändå. 

Jag har inte blivit diagnostiserad än, håller på att utredas, men det lutar mot ADD och eventuellt bipolär typ 2.  Är i samma position som dig, bara det att jag hoppas på att jag kommer få den hjälp jag behöver nu medan jag är sjukskriven så jag kan klara av att leva ett "normalt" liv då jag väl ska ut dig igen :/

Kanske skönt att veta att du inte är ensam i alla fall. Själv känner jag mig sjukt ensam om att ha detta problem, många dagar i veckan! Kram!

Anmäl
2015-01-12 23:26 #2 av: Freddy H-K

Samma för mig. Svårt att få studierna gjorda på högstadiet och framförallt gymnasiet. Men bra kontakt med lärarna och att jag kunde tenta av ämnen plus en termin extra gjorde att jag klarade mig. Har sen försökt jobba på olika ställen men varit tvungen att sluta varje gång på grund av ångest inför arbetet. försökte sedan med universitets studier var tvungen att hoppa av efter en månad då det blev för mycket. Det var för strax över ett år sedan. Levde sedan endast på aktivitetsstöd men har nu nyligen blivit sjukskriven och är i utredning. Har väldiga problem med uttråkning. Hoppas på det bästa Glad Tröstar mig med att inte hamnar man på gatan i detta landet

Anmäl
2015-01-14 03:00 #3 av: AnneN

Jag har diagnoserna adhd, autism & bipolär, klarar inte av vilka jobb/arbetsplatser som helst, men jobbar 50% på ett hunddagis som är ett socialt kooperativ där alla anställda (utom handledarna) har någon typ av arbetshandikapp.

De perioder som jag mår så dåligt psykiskt att jag inte klarar av att jobba så är jag sjukskriven, men de perioder jag mår lite bättre så klarar jag av att jobba de flesta dagarna.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-01-22 09:33 #4 av: Candela

Prata med Arbetsförmedlingen och be om att få en arbetsträningsplats. Det innebär att man får gå till en arbetsplats, men utan krav på att prestera. Man har en handledare på arbetsplatsen. Det kan vara på deltid eller heltid, beroende på hur mycket du klarar av - man kan öka arbetstiden successivt om det känns bra. Det är ett sätt att få reda på hur man klarar av ett jobb, och vilken sorts jobb som kommer fungera.

Jag vet precis ångesten inför att söka jobb, eftersom jag själv haft två jobb som knäckt mig psykiskt (på grund av arbetsbelastningen). Men det är för tidigt för att ge upp. Även för dig! Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.