Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADD och kost.

2014-12-03 20:15 #0 av: Ahees1

Hej, tänkte börja äta bra och lite kolhydrater. Funderar på LCHF Kost. Det jag undrar är om det är bra med mejeriprodukter vid ADD? Mjölk, ost osv eller ska man utesluta det också`?

Anmäl
2014-12-03 20:22 #1 av: OlgaMaria

Jag tycker du ska börja med LCHF och strikt glutenfritt. Låt det gå en tid så du kan utvärdera hur du mår. Sen efter ett tag kan du ju pröva även mjölkfritt och se om det ger någon ytterligare förbättring. Bra att inte göra för många förändringar samtidigt, för då vet man inte vad eventuella förbättringar berodde på.

Det finns ju vissa rön om att mjölk/gluten är dåligt vid ADHD/ADD/autism men alla är ju olika. Så ge dig själv chans att testa en sak i taget. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-12-03 22:55 #2 av: Ahees1

Okej tack! hur länge bör jag testa LCHF och vänta tills/om jag slutar med mjölk?

Är det bara mjölk jag bör sluta med eller är det ost, grädde osv också?

Anmäl
2014-12-04 08:50 #3 av: OlgaMaria

Svårt att säga. En-två månader kanske. 

Ren mjölk är ju inget man bör dricka några mängder på LCHF eftersom det snabbt blir mycket kolhydrater om man dricker några dl. Ska du testa mjölkfritt så testa helt mjölkfritt, dvs bort med allt som är gjort på mjölk. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-12-07 23:38 #4 av: fluffymind

Har själv mått bra av att sluta dricka mjölk, har däremot kunnat behålla ost, smör och yoghurt på menyn, eftersom det mesta av mjölksockret är borta. LCHF utan smör och grädde låter både svårt och trist.

Anmäl
2014-12-08 15:37 #5 av: OlgaMaria

Det beror ju helt på varför man inte tål mjölk. Många reagerar i magen på mjölk och då kan det räcka med att dra ner på mjölkprodukter, framför allt sluta dricka ren mjölk.

Har man svårt att bryta ner proteinerna måste man kanske avstå från alla mjölkprodukter. Man tror att ofullständigt nedbrutna proteiner från mjölk och gluten kan läcka in i kroppen och påverka hjärnan negativt.

Som min dotter reagerar extremt starkt i humöret på allt som kommer från vete. Hon kan inte äta "glutenfria" produkter gjort på vete som glukossirap och vetestärkelse. Hon börjar gråta, blir arg och får ont i hela kroppen om hon ätit en isglass med glukossirap.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-12-08 17:12 #6 av: OlgaMaria

Om man vill läsa mer om det kan man googla opioida peptider.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-12-10 19:33 #7 av: Ahees1

Hur är det med kryddor om man har ADD? och kör lcfh. Vilka kan man inte använda? (om det finns).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.