Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Vitamin

2014-12-20 12:24 #0 av: Tintin82

Hej!
Min diagnos är ADD/As och jag har medikinet min fråga är om man kan ta D-vitamin utan att medikinet slår ut vitaminen försökte naturtillskott förut men det hjälpte inte så ni som har medikinet tar ni även D-vitamin utan att det blir utslaget???

Anmäl
2014-12-21 23:07 #1 av: [GråHäxa]

Jag körde den kombinationen i några veckor utan någon positiv effekt. Dock mådde jag fruktansvärt illa utav det. D-vitamin kan ju ha illamående som biverkning så jag vet egentligen inte om det var kombinationen eller enbart D-vitaminen. Jag tog en närmare titt på burken en tid efter att jag slutat och såg att det stod att en tablett innehöll 200 % av det rekommenderade dagliga intaget (tror det var apotekets tabletter "Ditt val") Så om du bestämmer dig för att testa se till att du inte får i dig mer en det RDI.

Anmäl
2014-12-22 21:46 #2 av: Splatter

Har ADHD, brukar ta D-vitamin och magnesium på kvällen för att det inte ska krocka med något. Behöver verkligen ta D-vitamin nu när det är mörkt för att undvika att hamna i nedstämdhet som lätt urartar till en depression.

Anmäl
2014-12-23 13:05 #3 av: mrsmrs

I vilken form tog du d-vitamin när du försökte sist? En teori om varför det inte funkade (antar att du bara inte fick någon effekt?), skulle kunna vara att d-vitamin är en fettlöslig vitamin, vilket betyder att den behöver lösas i fett i kroppen, för att den ska kunna tas upp av systemet. Min läkare föreslog att jag skulle ta den tillsammans med någon skiva ost (alltså äta ostbit direkt efter att jag svalt vitaminpillret). Du kanske var medveten om detta, och kanske till och med har provat men kände ändå att det är värt att nämnas då jag inte hade en aning om detta under mina första månader med vitamintillskott:)

Hoppas du får en skön helg!

Anmäl
2014-12-23 13:06 #4 av: mrsmrs

(kan tillägga att jag äter ritalin (både kortverkande och depåtabletter) som adhdmedicin)

Anmäl
2014-12-23 16:59 #5 av: Zaphix

Jag är vegan, behöver D-vitamintillskott och äter ritalin utan att det spelar roll. Visste inte ens att det kunde göra det.

Anmäl
2014-12-23 19:29 #6 av: mrsmrs

#5 samma här, hade ingen aning att det kunde påverka heller. Har d-vitamin och ritalin på recept från samma läkare liksom, så känns som att det borde funka ändå?

Anmäl
2014-12-23 20:30 #7 av: [GråHäxa]

#3 Jag vet inte om det var svar till mig? Men jag hade ingen aning om att D-vitamin skall tas tillsammans med något fett. Jag tror knappt jag åt någon frukost under den tiden jag tog D-vitamin så det kan ju absolut förklara varför jag inte fick någon effekt utav den. Då skall jag ge det ett nytt försök. Tack för tipset! 

Hoppas att du får en riktigt bra jul! :)

Anmäl
2014-12-24 01:22 #8 av: mrsmrs

Vad bra att kunna vara till hjälp! Trisst att inte vården informerar tydligt om detta... Hoppas det funkar bättre med nästa försök! :)
God jul!!!!!

Anmäl
2014-12-25 00:49 #9 av: ossilian

Eller så köper du D-pearls från tex Bodystore. Små kapslar med d-vitamin i olivolja, de kan du ta på tom mage.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.