Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Presentationer & Nya medlemmar

Orkar inte...

2014-12-30 16:25 #0 av: [Cloudy]

Nu orkar jag inte längre... Känner att jag måste skriva av mig. Berätta lite.

Jag har diagnosen Aspergers Syndrom och går just nu inte i skolan. Jag kommer förmodligen att behöva gå om en klass igen. Har haft anorexi. (Kämpar fortfarande med maten...)

Men nu... Den 17 november åkte jag till hälsocentralen för att kolla min käke. Men läkaren tyckte jag var så blek så de tog blodprover. Mitt blodvärde låg på 45 och skulle ha legat på 120. Så jag åkte in till sjukhuset för att få blod och dagen efter fick jag flyga till Karolinska sjukhuset i Huddinge där det gjordes en njurbiopsi. Jag hade (har) en aktiv njurinflammation. Så det påbörjades behandlingar... Cytostatika, tabletter lite sånt. Fick bara dricka 1300 ml per dygn. Inte äta snacks. Blev lovad att åka hem över jul. Sedan blev det värre. Jag såg en "prick" framför ögonen och började efter några timmar att krampa och sluta andas. Vaknade på intensiven. Krampen berodde på vätska i hjärnan typ. Ingen resa hem. Sedan efter en vecka... Hade blivit lovad att åka hem igen men började krampa. Efter kramperna så har minnet blivit värre och igår förstod jag inte vad jag läste/klockan osv. Nu får jag också dialys. Orkar knappt gå så jag åker rullstol. Ingen kompis har ens frågat hur jag mår och jag har det väldigt jobbigt just nu. Jag orkar verkligen inte längre.

Det känns som om jag aldrig fattar någonting. Skolan klarar jag inte av att gå till. Sista dagen jag gick dit var det någon som tagit min plats och då blev det för mycket.

Känns bara som om jag är dum i huvudet just nu.
Jag vill må bättre. Vill orka vara glad. Men hur?

Kram och tack.
(Hade förresten ingen aning om vilken grupp detta inlägg tillhörde...)

Anmäl
2014-12-30 16:30 #1 av: Hera

Usch vad du får gå igenom mycket just nu. Hoppas verkligen du kryar på dig!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-12-30 16:33 #2 av: taylor__lambert

Fy fan vad hemskt, en del har verkligen otur på flera plan! Jag hoppas du blir bättre och slipper allt denna skit som du fått utstå. Blomma

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2014-12-30 21:39 #3 av: [Cloudy]

Tack till er båda :)

Anmäl
2014-12-31 09:12 #4 av: Miss Tro

Käraste Cloudy! Vad jobbigt för dig! När du blir bättre kommer du att känna dig mer som "vanligt" igen! Det tar nog lite tid, men är säker på att du är i goda händer! Ta det lugnt och vila mycket! Lycka till!

Anmäl
2014-12-31 11:40 #5 av: [Cloudy]

Ja... Dock är sjukdomen kronisk och läkarna vet inte hur mycket av njurarna som kan räddas. Eller om/när jag kan äta och dricka så mycket jag vill... Tack igen! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.