Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Hjälpmedel & Stödinsatser

Tvätta kedjetäcke?

2015-01-22 07:33 #0 av: Lexie82

Är det någon här inne som har ett kedjetäcke, som vet hur det är meningen att man ska tvätta det? Min tonåring har haft sitt täcke i över ett år och trots påslakan börjar det bli ganska skitigt, men jag är inte jättesugen på att slå sönder tvättmaskinen.
Hans kedjetäcke är ett 5-kilos.

Anmäl
2015-01-22 07:40 #1 av: bettan1967

Hej

Jag har ett och min fd..  Jag har tvättat i maskinen både hans och mitt och det går tvättat i 40 grader.

Men inte torktumla.

Lycka till

Anmäl
2015-01-22 08:48 #2 av: Candela

Tvättmaskiner som tål 5 kg vanlig tvätt bör klara täcket. Det är i alla fall vad det står på sidor som säljer täckena.

Anmäl
2015-01-23 11:28 #3 av: tarotlasse

Jag har ett kjedje täcke på 10 kg. 

Jag tvättar mitt i en  matttvätt som är en industritvättmaskin som vi har på bostadsområdet.

Jag följer tvättråden som medföljde täcket och då medföljde även en tvättpåse som jag ska stoppa täcket i när jag tvättar det. 

Men det står även att man rekommenderar att man låter påslakanet vara kvar över täcket om man tvättar det utan tvättpåsen. 

Det får inte heller torktumlas. 

Men ett 5 kg täcke bör gå i en vanlig  hushålls tvättmaskin. 

Våra tvättmaskiner i tvättstugan är för 5 kg. 

Vid ett tidigare tillfälle här inne  så läste jag att de nya kedjetäcket var delbara  att de hade ett blixtlås så man kunde dela det och då tvätta halva täcket och köra nästa halva i nästa maskin. 

Lasse  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.