Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Dö av concerta

2015-01-27 15:44 #0 av: Anonym

Behöver några lugnande ord.

Jag är jätte rädd att dö på concerta. Har gått på 54 mg  i en månad, trappat upp från 34.

Har inte jätte många biverkningar men är rädd att dö?
Att hjärtat ska stanna, att njurarna ska sluta fungera, att halspulsådern ska spricka..

Hur vanligt är det att detta händer? Hur farligt är concerta egentligen?

Anmäl
2015-01-27 15:52 #1 av: Katthemsmatten

Så länge du håller dig till den förskrivna dosen finns ingen anledning att vara rädd för ett läkemedel. Alla läkemedel som förskrivs är testade och står under ständig kontroll av såväl pharmacovigilance avdelningen på det företag som registrerat produkten som läkemedelsverket. Innan en medicin öht blir registrerad och kan förskrivas har man gjort en lång rad överväganden när det gäller nytta/risk förutom att man har testat medicinen i 3 olika faser som är obligatoriska för alla läkemedel.

Läs bipacksedeln och håll dig till den ordination du fått av förskrivande läkare så finns ingen som helst anledning att vara rädd.

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2015-01-27 15:56 #2 av: Sjöstjärna

Om du inte har en massa andra biverkningar så har du ingen anledning att tro att du ska få just de ovanligaste biverkningarna. Enligt fass så är de risker du beskriver de allra mest ovanliga med ett fall på tiotusen. Generellt minskar risken att få biverkningar av Concerta om du dricker ordentligt (och då räknas inte cola, kaffe och liknande utan det ska vara vatten) och äter näringsrik mat, speciellt mycket gröna grönsaker så du får i dig tillräckligt med mineraler.

Anmäl
2015-01-27 19:32 #3 av: Anonym

Tack för lugnande ord.. Det har varit så illa idag så jag har fått en akuttid tidigt imorgon bitti. Där ska vi antingen avsluta eller byta medicin, beroende på mina värden osv.

Anmäl
2015-01-27 21:21 #4 av: Lakeside

Jag skulle säga att du fått en biverkning av medicinen. Jag har aldrig tidigare haft ångest men efter ett tag på Ritalin så trodde jag att jag skulle dö. Till slut blev ångesten outhärdlig så jag fick sluta. Efter att jag slutat så mår jag mycket bättre. Men visst jag får smått ångest ibland vid mycket stress men inte i närheten av förut. Ett tag var jag helt övertygad om att min dag att dö var nära på alla möjliga paranoida sätt. Tala med din läkare säger jag.

Anmäl
2015-01-27 22:28 #5 av: Anonym

#4 Så skönt det var att läsa din text, missförstå mig rätt bara. Beklagligt att du varit tvungen att stå ut med helvetet, men samtidigt så skönt att någon vart igenom samma sak som jag. Det ger mig mer mod.Blomma

Anmäl
2015-01-28 11:50 #6 av: Lakeside

Ingen fara jag tar inte illa upp. :)
Gå inte runt och må så bara. Det finns andra mediciner som alternativ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.