Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Diskussioner om NPF

Ad(h)d och snusa

2015-01-28 16:05 #0 av: Ahees1

Hej, Har diagnosen add och har snusat några år. Har dock slutat nu och har varit utan snart 72 timmar. Det jag märker är att jag blir tröttare av att inte snusa, samtidigt som jag blir minde rastlös.
Kan det vara så att man blir rastlös/pigg utav snus missbruk?
Pigg vill jag vara men inte så rastlös som jag har varit.
Någon med erfarenhet?

Anmäl
2015-01-28 16:10 #1 av: zatanica

Inget bra svar på frågan men har däremot ett tipps.

När min sambo slutade snusa så tog han en bit ingefära och tuggade på när han kände att suget efter snus kom. Det hjälpte honom massor och gjorde att humöret var lite bättre.

Tror att snus(nikotin) funkar så att man blir pigg av det, åtminstone vi med bokstäver, men är som sagt inte säker.

Anmäl
2015-01-29 14:16 #2 av: Hera

Nikotin är uppiggande.

Anmäl
2015-01-29 19:14 #3 av: polymorf

Jag blir också både pigg och rastlös av att snusa, får även ångest de första 10 minutrarna när jag stoppat in en snus, eller iaf på morgonen.

Anmäl
2015-01-29 20:13 #4 av: Ahees1

kommer inte ihåg hur det var utan tobak med ADD. Är man konstant trött?

Anmäl
2015-01-29 21:43 #5 av: polymorf

Haha kommer typ inte heller ihåg...alltså jag blir nog inte direkt pigg i huvudet kanske (eller jo, men inte fokuserad iaf), men mer i kroppen?! Vet inte om jag var direkt jättetrött innan, hade ju sömnproblem då med, men är ju mest mentalt trött. Vet bara att tobak hjälpt mig med mina ätstörningar så vågar inte sluta...!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.