Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

Vårdgaranti eller inte?

2015-02-16 08:01 #0 av: Skrikan

Jag blir tokig. I november skickades en remiss från min vårdcentral för ADHD-utredning, men då fick jag avslag. Nu har jag skickat en egenremiss och fått en tid i april(!), borde jag inte få en tid typ nu eftersom jag först var i kontakt med vården i november? Det är väl knappast mitt fel att läkaren inte skrev tillräckligt utförligt och att jag behövde ta itu med det själv. Hade jag vetat att jag kunde skriva en egenremiss själv hade jag ju gjort det tidigare.

Kan jag åberopa vårdgarantin? Jag tycker att jag borde kunna det! Jag blir så arg! Räcker det inte med att hela mitt liv faller i bitar och jag håller på att förlora mitt hem och studieplats? =<

Jag ser det hela som samma ärende, men att min egenremiss kompletterar min första remiss som ju är felbedömd!

Anmäl
2015-02-16 08:16 #1 av: Grace2009

Oj, ingen aning hur det där med vårdgarantin fungerar. Jag var och bad om en utredning i 3 år på vuxenpsyk innan jag fick medhåll där och en remiss skickades (hade medhåll från andra avdelningar på vårdcentralen, men de menade att vuxenpsyk måste skicka remissen). Sen fick jag vänta 2 år i kön innan min utredning kom igång.

Anmäl
2015-02-16 08:18 #2 av: Katti

Har ni ingen vårdlots i ditt landsting? Det finns här (Östergötland) och till dem kan man ringa och prata!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2015-02-16 15:38 #3 av: mrsmrs

Du borde absolut åberopa vårdgarantin om det känns som att du inte orkar vänta längre!!! Vet inte var du bor men jag har gjort det in sthlm och det är världens bästa grej om en känner att det är akut. Lycka till Hjärta

Anmäl
2015-02-16 18:30 #4 av: Skrikan

Vi har nåt som heter vårdslussen tror jag. Ringde dit efter att du tipsat Katti, men det var ironiskt nog stängt på grund av sjukdom idag.

Jag hade ett samtal med en kvinna på patientnämnden som sa att det inte är reglerat vad som händer om man får avslag och sen söker själv. Vad krävs för att det ska bli reglerat då?

På patientnämnden sa hon att jag dessutom ska vara glad att jag fått tid i april, för att det är inte ens säkert att vårdgarantin följs. Nå väl. Jag får väl hålla ut till april då.

Vad händer sen efter bedömningssamtalet? Måste jag vänta i ytterligare minst 90 dagar innan jag ens får börja utredningen? Så kan det väl ändå inte vara?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.