Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tips och goda råd

Ni som är långtidssjukskrivna

2015-02-17 16:10 #0 av: Anonym

Hur lägger ni upp era liv? Vad gör ni om dagarna? Jag är sjukskriven sedan i slutet av juni för ångest kring många sysslor, främst skola och jobb som inte har fungerat. Största framsteget sedan jag blev sjukskriven är väl att jag fått börja med en psykolog och göra diverse utredningar. Innan jul fick jag veta att jag har social fobi och försöker nu jobba med detta. ADD har alltid legat i luften, men tydligen är min generella ångestnivå för hög just nu för att kunna avgöra om det handlar om det eller inte.

Jag har problem med hushållssysslor som matlagning, disk och annan städning. Tvättning är det enda jag gör med nöje, troligtvis för att det är mer sällan. Jag har som tur var en sambo som hjälper och ställer upp i vått och torrt. 

Men dessa grejer ger mig ångest, skuldkänslor och får mig att må dåligt varje dag. Det ligger alltid och gnager och att jag borde göra det och det och det, också det. Speciellt eftersom jag "bara" är hemma hela tiden. Då är det väl klart att jag kan ställa mig och diska ett tag?! Också får jag ännu mer skuldkänslor och allt går bara runt runt.

Hur ska man göra för att klara av allt sådant här? Vad det verkar som så kommer jag säkert vara sjukskriven i ett år eller mer. Jag känner inte att jag duger till någonting och som att jag slösar bort mitt liv. Trots att jag vet att jag inte klarar av jobb eller skola just nu.

Kram på er som är i samma läge!

Anmäl
2015-02-17 16:25 #1 av: Anonym

Jag fick nyligen sjukersättning.  Klarar inte av att jobba. Har as.

Just nu gör jag inget om dagarna mer än städar. Har precis fått en kontaktperson som jag ska träffa ett par timmar i veckan för att komma ut.

Längre fram blir det nog daglig verksamhet. 

Anmäl
2015-02-17 16:28 #2 av: Anonym

#1 Okej. Vad tror du det är för daglig verksamhet?

Anmäl
2015-02-17 17:28 #3 av: Anonym

#2 har bett om någon där man kan vara i kök.  Så vi ska gå och titta på två ställen längre fram. Har en jobbig period just nu.

Anmäl
2015-02-17 21:06 #4 av: MrLife

Jag har aldrig jobbat, utan har haft sjukersättning sedan jag fyllde 20....

I början hade jag dagligverksamhet och trivdes väldigt bra med det.

Sedan växte jag som peson under tiden, träffade mitt ex med mer.

Så jag slutade med den dagligaverksamheten och sysslade med andra saker som att åka runt och föreläsa med mer.

Senaste åren har jag inte haft något klart vad jag ska göra om dagarna, utan gör dt som faller mig in att göra :)

Anmäl
2015-02-18 20:01 #5 av: LeJ

Jag har 2 hästar som jag är hos så mycket jag orkar, övrig tid vilar jag.

Jag har också svårt att sköta hemmet, försöker att organisera allt så mycket som möjligt och ha scheman på vad som ska göras och när.

Anmäl
2015-02-18 23:39 #6 av: Hera

#4 sjukersättning får man först när man blir 30 år.

Gissar att du fick aktivitetsersättning när du var 20.

Anmäl
2015-02-19 10:03 #7 av: MrLife

Hera: Det där kanske du har rätt i....
Har inte så stor koll på vad de heter :)

Anmäl
2015-02-19 20:37 #8 av: Keen

Mina husdjur fyller mina dagar. Glad
Nog för att de ger mej mer städ och stök, men den städningen har en större mening så det känns inte betungande på samma sätt som vardags städningen annars kan kännas.  Att hitta sina personliga små eller stora meningar med livet och pussla in dem i vardagen belönar sinnet. Spelar ingen roll hur små de kan se ut i ögonen för andra, är de stora nog för dej så betyder de nåt och gör skillnad.  Det är vad som gjort och gör mej stark nog att tolerera den här verkligheten som jag bevisligen inte är gjord för.

Anmäl
2016-09-21 00:17 #9 av: Lakritskatten

Söka fond till rekreation eller hjälpmedel!

Se vidare på www.pankpraktikan.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.